ΕΙΔΗΣΕΙΣ
25/08/2016 17:40 EEST | Updated 25/08/2016 17:40 EEST

Τηλεφωνική ενημέρωση Μπάιντεν σε Αναστασιάδη για τις συζητήσεις με Ερντογάν

NurPhoto via Getty Images
Cypriot President Nikos Anastasiadis visits the Greek Prime Minister Alexis Tsipras on April, 17. in Athens, Maximos Mansion - the PM's residence . The two statesmen agreed on geopolitical issues as well as on a statement against austerity(Photo by Wassilios Aswestopoulos/NurPhoto) (Photo by NurPhoto/NurPhoto via Getty Images)

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάϊτεν επικοινώνησε απόψε, Πέμπτη με δική του πρωτοβουλία, με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, προκειμένου να του διαβιβάσει τις εντυπώσεις του από τις συνομιλίες που είχε με την Τουρκική κυβέρνηση για το Κυπριακό.

Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση του ΡΙΚ, ο Τζο Μπάϊτεν διαβίβασε στον Νίκο Αναστασιάδη την θέση ότι η Τουρκία αντιλαμβάνεται την ανάγκη λύσης του Κυπριακού και ότι στηρίζει τη διαπραγματευτική διαδικασία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε δηλώσει ότι ζήτησε από τον Αμερικανό αντιπρόεδρο να διαβιβάσει τις απόψεις της Ελληνοκυπριακής πλευράς για τα προαπαιτούμενα για μια συμφωνία λύσης στο Κυπριακό.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος επικοινώνησε επίσης και με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Τέλος, το Κυπριακό, ήταν ανάμεσα στα θέματα που συζήτησε ο Τζο Μπάϊτεν κατά τις επαφές του, με την Τουρκική κυβέρνηση στην Άγκυρα.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)