ΔΙΕΘΝΕΣ
26/08/2016 04:09 EEST | Updated 26/08/2016 15:56 EEST

Συνεχώς αυξάνονται οι νεκροί στην Ιταλία. Καταστράφηκε το αρχαίο χωριό Pescara del Tronto

The survivors research continue in the destroyed building  in the city of Pescara del Tronto, Italy on 25 August 2016  after the earthquake that shaked center Italy early in the morning  on August 24, 2016 (Photo by Mauro Ujetto/NurPhoto via Getty Images)
NurPhoto via Getty Images
The survivors research continue in the destroyed building in the city of Pescara del Tronto, Italy on 25 August 2016 after the earthquake that shaked center Italy early in the morning on August 24, 2016 (Photo by Mauro Ujetto/NurPhoto via Getty Images)

Οι νεκροί από τον φονικό σεισμό που έπληξε την κεντρική Ιταλία είναι 268, σύμφωνα με τον προσωρινό απολογισμό της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai.

Ο προσωρινός, επίσημος, απολογισμός των θυμάτων από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας είναι 278 νεκροί, αλλά συνεχίζουν να εκφράζονται φόβοι ότι θα μπορούσε τις επόμενες ώρες και να ξεπεράσει τους 300.

Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας παράλληλα τόνισε πως 388 άνθρωποι νοσηλεύονται για τραυματισμούς που υπέστησαν σε νοσοκομεία ενώ οι 40 από αυτούς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, 2.500 άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι από τον πιο φονικό σεισμό που έπληξε την χώρα από το 2009.

Όσον αφορά στους διασωθέντες, αυτοί ανέρχονται στους 238. Στην ουσία πρόκειται άτομα που απεγκλωβίσθηκαν από τα συντρίμμια ή δέχθηκαν βοήθεια για να μπορέσουν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, μετά τον φονικό σεισμό που έπληξε την κεντρική Ιταλία πριν από δύο ημέρες, όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση Rai.

Τα σωστικά συνεργεία και οι εθελοντές, περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι, συνεχίζουν το έργο τους, παρά τις συνεχείς μετασεισμικές δονήσεις που δυσχεραίνουν και την δυνατότητα πρόσβασης στις πληγείσες περιοχές.

Στις 06:38 σημειώθηκε η ισχυρότερη μετασεισμική δόνηση, έντασης 4,8 βαθμών. Ένας ηλικιωμένος, στην περιοχή του Αματρίτσε, ο οποίος είχε καταφέρει να επιβιώσει στον πρώτο, μεγάλο σεισμό, έχασε την ζωή του από καρδιακή προσβολή.

Στη Ρώμη, πρόκειται να γίνουν σήμερα οι πρώτες κηδείες των θυμάτων που προκάλεσε το χτύπημα του Εγκέλαδου.

Σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής προστασίας οι μετασεισμοί συνεχίζονται στην περιοχή. Περισσότεροι από 900 μετασεισμοί έχουν σημειωθεί μετά τον ισχυρό σεισμό, 57 μεταξύ αυτών καταγράφηκαν από τα μεσάνυχτα.

Ρέντσι: Θα ανοικοδομηθούν τα χωριά

Η Ιταλία θα ανοικοδομήσει τα χωριά και τις πόλεις που ισοπεδώθηκαν από τον σεισμό και θα προωθήσει ξανά τις προσπάθειες για την προστασία των κτιρίων και των εγκαταστάσεων της χώρας από φυσικές καταστροφές δήλωσε σήμερα ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

Καταστράφηκε το αρχαίο χωριό Pescara del Tronto

Το αρχαίο χωριό Pescara del Tronto ήταν μια από τις περιοχές που καταστράφηκαν από τον φονικό σεισμό.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Sponsored Post