ΗΠΑ: Απορρίφθηκε, για 9 φορά, το αίτημα αποφυλάκισης του Μαρκ Τσάπμαν, του δολοφόνου του Τζον Λένον

ΗΠΑ: Απορρίφθηκε, για 9 φορά, το αίτημα αποφυλάκισης του Μαρκ Τσάπμαν, του δολοφόνου του Τζον Λένον

Για ένατη φορά οι αμερικανικές αρχές αρνήθηκαν το αίτημα αποφυλάκισης του Μαρκ Ντέβιντ Τσάπμαν, του αθρώπου που σκότωσε τον Τζον Λένον πριν από 36 χρόνια, όπως έγινε γνωστό από τη σωφρονιστική υπηρεσία της Πολιτείας της Νέας Υόρκης.

"Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι το αίτημά του απορρίφθηκε" ανέφερε μια εκπρόσωπος της υπηρεσίας που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο. Η εκπρόσωπος δεν ήταν σε θέση να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις για την απόφαση που έλαβε η επιτροπή αποφυλακίσεων.

Ο Μαρκ Τσάπμαν, 61 ετών σήμερα, καταδικάστηκε το 1981 σε ποινή κάθειρξης από 20 έτη μέχρι ισόβια. Τον Δεκέμβριο του 2000 συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από τη φυλάκισή του, κάτι που σήμαινε ότι είχε πλέον τη δυνατότητα να ζητήσει να αποφυλακιστεί υπό όρους. Ωστόσο, όλα τα αιτήματα που έχει υποβάλει από τότε έχουν απορριφθεί.

Ο Τσάπμαν σκότωσε τον Λένον στις 8 Δεκεμβρίου 1980, πυροβολώντας τον πέντε φορές ενώ ο διάσημος τραγουδιστής και συνθέτης επέστρεφε στο σπίτι του, στο κτίριο Ντακότα του Σέντραλ Παρκ, με τη σύζυγό του Γιόκο Όνο. Η τελευταία έχει εκφράσει κατ' επανάληψη της αντίθεσή της στην αποφυλάκιση του Τσάπμαν.

Το 10 αίτημα αποφυλάκισης είναι ήδη προγραμματισμένο να εξεταστεί τον Αύγουστο του 2018.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή