ΕΙΔΗΣΕΙΣ
31/08/2016 18:18 EEST | Updated 01/09/2016 08:37 EEST

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα γίνει κανονική χώρα, με την εκπαιδευτική πολιτική και τον υπουργό Παιδείας που αξίζει

Sooc

«Η Ελλάδα, θα γίνει σύντομα μία κανονική χώρα, μία χώρα που θα έχει και την εκπαιδευτική πολιτική που χρειάζεται και τον Υπουργό Παιδείας που αξίζει» έγραψε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Facebook, με αφορμή την επιστολή παραίτησης έξι καθηγητών του Συμβουλίου Ιδρύματος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, «που έρχεται να προστεθεί στις παραιτήσεις διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τα άλλα ιδρύματα της χώρας».

«Ήμουν ανάμεσα στους 255 βουλευτές που ψήφισαν το νόμο 4009/2011, γνωστό και ως “Νόμο Διαμαντοπούλου”. Ένωσα κι εγώ τις δυνάμεις μου με εκείνους που διεκδίκησαν την αλλαγή σελίδας στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο» γράφει σχετικά.

Ο κ. Μητσοτάκης τονίζει ότι «σε έναν κόσμο που τρέχει, χρειαζόμαστε ένα Πανεπιστήμιο το οποίο διαρκώς θα μεταρρυθμίζεται, το οποίο θα ακολουθεί τις καλύτερες διεθνείς τάσεις και που θα δίνει ουσιαστικές ελπίδες εξέλιξης τόσο για τους σπουδαστές του, όσο και για την ερευνητική του κοινότητα. Χρειαζόμαστε επίσης ένα Πανεπιστήμιο, το οποίο θα προσελκύσει φοιτητές πέρα από τα σύνορα της χώρας μας, που θα βοηθήσει στη δημιουργία νέων καινοτόμων επιχειρήσεων, που θα αποτελέσει θεμέλιο λίθο του νέου παραγωγικού μοντέλου της χώρας».

«Τίποτε από όλα αυτά δεν αποτελεί κομμάτι της φιλοσοφίας και των επιλογών της σημερινής κυβέρνησης, η οποία είναι ξεκάθαρο ότι επιθυμεί ένα πανεπιστήμιο απομονωμένο και αποκομμένο, ένα πανεπιστήμιο χωρίς προοπτική και όραμα» προσθέτει.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύεται ότι τα Συμβούλια Ιδρύματος είναι θεσμός που θα αποκατασταθεί και θα ενισχυθεί, καθώς και ότι «η απελευθέρωση του Ελληνικού Πανεπιστημίου από τα δεσμά του χθες, θα αποτελέσει βασικό μέλημα και μία από τις προτεραιότητες της μελλοντικής κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας».

«Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω προσωπικά όλους όσοι υπηρέτησαν στα συμβούλια, αφιερώνοντας χρόνο και κόπο για να βοηθήσουν τον τόπο τους. Τους ζητώ να κάνουν λίγο υπομονή, να μη θεωρήσουν ότι η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη τον καθένα και την καθεμία τους εξ’ αιτίας της “σκοτεινής” περιόδου που διανύουμε. Θέλω να γνωρίζουν ότι η χώρα μας σύντομα θα ζητήσει και πάλι την αρωγή τους» γράφει ο κ. Μητσοτάκης.