ΔΙΕΘΝΕΣ
02/09/2016 05:48 EEST | Updated 02/09/2016 05:49 EEST

8.000 στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας στην Τουρκία παύθηκαν από τα καθήκοντά τους

ASSOCIATED PRESS
Turkish President Recep Tayyip Erdogan stands at the mausoleum of modern Turkey's founder Mustafa Kemal Ataturk on Victory Day in Ankara, Turkey, Tuesday, Aug. 30, 2016. Turkish army's 94-year-old victory over Greece was considered crucial in Turkish Independence War and the foundation of modern Turkish republic. (AP Photo/Burhan Ozbilici)

Περίπου 8.000 στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας απάλλαξαν από τα καθήκοντά τους οι τουρκικές αρχές, όπως αναφέρει η επίσημη εφημερίδα της κυβέρνησης στο σημερινό της φύλο, καθώς η Άγκυρα συνεχίζει τις εκκαθαρίσεις όσων θεωρεί ότι συνδέονται με το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται στην εφημερίδα της κυβέρνησης, από τα στελέχη που παύθηκαν 7.669 ανήκαν στις τάξεις της αστυνομίας και 323 στις τάξεις της στρατοχωροφυλακής.

Όπως αναφέρεται επίσης στην εφημερίδα της κυβέρνησης της Τουρκίας, δικαστές και εισαγγελείς οι οποίοι έχουν συνταξιοδοτηθεί θα μπορούν να αναλάβουν εκ νέου καθήκοντα εάν υποβάλουν αίτηση εντός των επόμενων δύο μηνών.

Στο πλαίσιο των εκκαθαρίσεων μετά την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Τουρκία, έχουν απομακρυνθεί ήδη περίπου 3.300 στελέχη του δικαστικού σώματος.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Box