ΔΙΕΘΝΕΣ
05/09/2016 10:01 EEST | Updated 05/09/2016 10:01 EEST

Σουηδοί αστυνομικοί συνέλαβαν «για ναρκωτικά» άνδρα που αποδείχτηκε πως μετέφερε ζάχαρη

Drug powder close-up on a black background.
Bestfotostudio via Getty Images
Drug powder close-up on a black background.

Αμηχανία προκάλεσε στη σουηδική αστυνομία περιστατικό στο οποίο συνελήφθη για ναρκωτικά άνδρας ο οποίος, αντί για αμφεταμίνες, όπως πιστευόταν αρχικά.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Independent, αστυνομικοί βρήκαν 20 πλαστικές σακούλες με μια λευκή σκόνη στο πίσω μέρος αυτοκινήτου το οποίο σταμάτησαν στο Σκελέφτεα, στα βόρεια της χώρας. Ωστόσο, το παράδοξο της υπόθεσης είναι πως ο άνδρας φέρεται να παραδέχτηκε πως μετέφερε αμφεταμίνες, σύμφωνα με τοπική εφημερίδα, πριν αλλάξει την κατάθεσή του και πει ότι στην πραγματικότητα μετέφερε δεξτρόζη- ένα είδος ζάχαρης.

Τεστ που έγινε επί τόπου υπέδειξε την παρουσία ναρκωτικών, οπότε οι αστυνομικοί πήραν ένταλμα σύλληψης. Ωστόσο, σύμφωνα με το σουηδικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ΤΤ, περαιτέρω τεστ σε εργαστήρια έδειξαν ότι η λευκή σκόνη ήταν δεξτρόζη.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε, σύμφωνα με τη σουηδική The Local, ότι δεν έχει ξαναδεί κάτι τέτοιο, ωστόσο τα ταχεία τεστ έχουν ελεγχθεί και εγκριθεί. «Μια εξήγηση θα μπορούσε να είναι ότι υπήρχε αμφεταμίνη κάπου στην περιοχή, και μικροσκοπικά κατάλοιπα είχαν μείνει πίσω».

Ο άνδρας αφέθηκε ελεύθερος, και η αστυνομία αναφέρει ότι είναι ασαφές το γιατί παραδέχτηκε αρχικά ότι είχε όντως στην κατοχή του ναρκωτικά.

Sponsored Post