Κίνα: Καθηγητής «έλιωσε» στο ξύλο τους μαθητές του επειδή άργησαν στο μάθημα

Κίνα: Καθηγητής «έλιωσε» στο ξύλο τους μαθητές του επειδή άργησαν στο μάθημα

«Το κρέας δικό σου, τα κόκκαλα δικά μου. Μην τον λυπάσαι, δέρνε τον, κάνε τον άνθρωπο » περιγράφει ο Καζαντζάκης για την πρώτη μέρα στο σχολείο στην «Αναφορά στον Γκρέκο». Από τότε έχουν περάσει χρόνια και οι πρακτικές αυτές έχουν ξεχαστεί, τουλάχιστον στη χώρα μας.

Όμως στο βίντεο που ακολουθεί ο ζήλος ενός καθηγητή να συνετίσει τους μαθητές του οι οποίοι καθυστέρησαν στο μάθημά τους, σοκάρει.

Το περιστατικό, το οποίο βιντεοσκοπήθηκε, συνέβη στη σχολή ναυτικής εκπαίδευσης Rizhao, που βρίσκεται στην ανατολική επαρχία της Κίνας και συγκεκριμένα στην επαρχία Shandong.

Οι μαθητές, ολόκληροι άντρες, δέχθηκαν σχεδόν αδιαμαρτύρητα τον ξυλοδαρμό τους από τον καθηγητή τους ο οποίος εξοργίστηκε επειδή άργησαν στο μάθημα για την στρατιωτική εκπαίδευσή τους, ένα υποχρεωτικό μάθημα τόσο για τους μαθητές του λυκείου όσου και τους πρωτοετής του κολεγίου.

Ο καθηγητής τους βρίζει και το χαστούκι πέφτει βροχή. Ένας από τους μαθητές του λέει «αρκετά» αλλά δεν τίποτα δεν σταματά τον εξοργισμένο καθηγητή που συνεχίζει να ξεσπά στα πρόσωπα τεσσάρων άλλων φοιτητών.

Δύο ημέρες μετά τη δημοσίευση του βίντεο, στις 3 Σεπτεμβρίου, η διεύθυνση του κολεγίου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ενημέρωνε ότι ο καθηγητές τιμώρησε τους μαθητές επειδή άργησαν στο μάθημά τους. Όμως έχασε την ψυχραιμία του και απέτυχε να τους διδάξει και να τους συνετίσει με υπομονή και ως εκ τούτου απολύθηκε.

Δημοφιλή