ΔΙΕΘΝΕΣ
07/09/2016 08:37 EEST | Updated 07/09/2016 08:38 EEST

Ιράν: Ο πρόεδρος Ροχανί καλεί τους μουσουλμάνους να τιμωρήσουν τη Σαουδική Αραβία για τα «εγκλήματά της»

ASSOCIATED PRESS
In this photo released by official website of the office of the Iranian Presidency, President Hassan Rouhani attends an interview with state-run TV on Tuesday, Aug. 2, 2016. (Iranian Presidency Office via AP)

Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί κάλεσε τους μουσουλμάνους νω ενωθούν «για να τιμωρήσουν» τη Σαουδική Αραβία για τα «εγκλήματά» της.

«Οι χώρες της περιοχής και του ισλαμικού κόσμου οφείλουν να συντονίσουν τις ενέργειές τους για να επιλύσουν τα προβλήματα και να τιμωρήσουν την σαουδαραβική κυβέρνηση», δήλωσε ο ιρανός πρόεδρος.

«Εάν το πρόβλημα με τη σαουδαραβική κυβέρνηση περιοριζόταν στο χατζ (το προσκύνημα στη Μέκκα), θα μπορούσε να βρεθεί κάποια λύση. Όμως, δυστυχώς, η κυβέρνηση αυτή, με τα εγκλήματα που διαπράττει στην περιοχή και με την υποστήριξή της στην τρομοκρατία, χύνει το αίμα των μουσουλμάνων στο Ιράκ, τη Συρία, την Υεμένη», είπε.

Οι δηλώσεις του προέδρου του Ιράν είναι άνευ προηγουμένου κατά τις δύο τελευταίες δεκαετίες.

Σημειώνεται ότι την Δευτέρα ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ ζήτησε να αφαιρεθεί από τη Σαουδική Αραβία η διαχείριση των ιερών τόπων του Ισλάμ.