ΚΟΙΝΩΝΙΑ
07/09/2016 12:27 EEST | Updated 07/09/2016 12:56 EEST

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των 4 συλληφθέντων που κατηγορούνται πως βίαζαν και εξέδιδαν 14χρονη στη Λάρισα

Images By Tang Ming Tung via Getty Images
close up of the hand of a little girl putting her hand against a depolished glass from behind

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. κατόπιν εισαγγελικής διάταξης τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες των τεσσάρων ανδρών, οι οποίοι συνελήφθησαν στη Λάρισα τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου, κατηγορούμενοι για τη φρικτή υπόθεση εκπόρνευσης και βιασμού 14χρονου κοριτσιού.

Πρόκειται για τον Ιωάννη Γιολδάση του Βασιλείου, τον Κωνσταντίνο Καψάλη του Ευαγγέλου, τον Αχιλλέα Τσακίρη του Νικολάου και τον Aliu Krenar του Rapo.

Πιο συγκεκριμένα: Ο Ιωάννης Γιολδάσης κατηγορείται για αρπαγή ανηλίκου με σκοπό τη μεταχείρισή του σε ανήθικες ασχολίες, του βιασμού από κοινού και κατά μόνας, της αποπλάνησης ανήλικης που συμπλήρωσε το 14ο έτος και της σωματεμπορίας κατ’ εξακολούθηση κατ’ επάγγελμα σε βάρος ανηλίκου.

Ο Κωνσταντίνος Καψάλης κατηγορείται για τις αξιόποινες πράξεις της αρπαγής ανηλίκου με σκοπό τη μεταχείρισή του σε ανήθικες ασχολίες, της αποπλάνησης ανήλικης που συμπλήρωσε το 14ο έτος και της σωματεμπορίας κατ’ εξακολούθηση κατ’ επάγγελμα σε βάρος ανηλίκου.

Ο Αχιλλέας Τσακίρης κατηγορείται για τις αξιόποινες πράξεις του βιασμού από κοινού και κατά μόνας και της αποπλάνησης ανήλικης που συμπλήρωσε το 14ο έτος, ενώ ο Aliu Krenar για τις αξιόποινες πράξεις του βιασμού από κοινού και κατά μόνας και της αποπλάνησης ανήλικης που συμπλήρωσε το 14ο έτος.

Η φρικτή υπόθεση

Φυλακισμένο μέσα σε διαμέρισμα-«κελί» κρατούνταν ένα 14χρονο κορίτσι, τα οποίο έπεσε θύμα μαστροπών στη Λάρισα.

Σε επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. που έγινε την Τετάρτη (31 Αυγούστου 2016) συνελήφθησαν ένας 55χρονος –«εγκέφαλος» κυκλώματος- και ένας 56χρονος συνεργός του, οι οποίοι κατηγορούνται ότι εξέδιδαν το παιδί για να κερδίζουν χρήματα. Στην ίδια εγκληματική οργάνωση συμμετείχαν ακόμα τέσσερα άτομα, τρεις Έλληνες και ένας Αλβανός.

Το κορίτσι είχε πέσει επανειλημμένα θύμα βιασμού από αρρωστημένους πελάτες του κυκλώματος. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η 14χρονη δεν ζούσε με τους γονείς της, από τους οποίους είχε αφαιρεθεί η επιμέλεια. Έτσι, ζούσε σε εκκλησιαστικό ίδρυμα, από το οποίο εξαφανίστηκε αρκετούς μήνες πριν. Τη φυγή του παιδιού εκμεταλλεύτηκαν οι μαστροποί που το πήραν κοντά τους και άρχισαν να το εκδίδουν.

Άνδρες της Ασφάλειας Λάρισας είχαν την πληροφορία ότι σε παράνομο οίκο ανοχής εκδίδεται ανήλικη και έτσι ξεκίνησαν τις έρευνες. Στη συνέχεια, επιχείρησαν έφοδο στο διαμέρισμα-«κελί», όπου βρέθηκε σε άθλια ψυχολογική κατάσταση η 14χρονη.

Ο 55χρονος κατηγορείται για μαστροπεία, παράνομη κατακράτηση και βιασμό, ενώ στον 56χρονο αποδίδονται κατηγορίες για απλή συνέργεια στη μαστροπεία και για αρπαγή ανηλίκου.

Sponsored Post