Αθώος ο Χατζηγιάννης για την υπόθεση φοροδιαφυγής. Ικανοποιημένος δηλώνει ο τραγουδιστής

Αθώος ο Χατζηγιάννης για την υπόθεση φοροδιαφυγής. Ικανοποιημένος δηλώνει ο τραγουδιστής
Eurokinissi

Ικανοποιημένος με την δικαστική απόφαση που τον απαλλάσσει από τις κατηγορίες της φοροδιαφυγής δηλώνει ο Μιχάλης Χατζηγιάννης.

«Όπως εξαρχής είχα δηλώσει, έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και στους λειτουργούς της για την κρίση τους. Νιώθω ικανοποιημένος για την έκβαση της δίκης γιατί αξιολογήθηκαν πλήρως όλα τα στοιχεία της υπόθεσή μας», δήλωσε ο τραγουδιστής στο «Έθνος».

Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών αθώωσε τον τραγουδιστή νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη, για την υπόθεση ελέγχου των οικονομικών του χρήσεων από το 2009 έως το 2011. Ο κ. Χατζηγιάννης είχε παραπεμφθεί σε δίκη με αφορμή ένα ποσό 5 εκατ. ευρώ που εμφανίζεται να έστειλε στην Κύπρο.

Κατόπιν εντολής του γενικού γραμματέα Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών διενεργήθηκε από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, ακυρώνονται όλα τα πρόστιμα που του είχαν επιβληθεί και η εφορία καλείται να του επιστρέψει ποσό ύψους 800.000 ευρώ.

Το παραπεμπτικό βούλευμα που είχε εκδοθεί ανέφερε ότι ο τραγουδιστής «στη Γλυφάδα Αττικής, κατά το χρονικό διάστημα από 1.1.2010 έως 31.12.2011, με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, ενεργώντας με πρόθεση, τέλεσε την πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, αποκρύπτοντας και συγκαλύπτοντας την αλήθεια όσον αφορά στη φύση, προέλευση, διάθεση, διακίνηση και χρήση περιουσίας, καθώς και την κυριότητά του επί της περιουσίας αυτής, εν γνώσει του γεγονότος ότι η τελευταία (περιουσία) προέρχεται από εγκληματικές δραστηριότητες».

Δημοφιλή