ΕΙΔΗΣΕΙΣ
09/09/2016 07:08 EEST | Updated 09/09/2016 08:25 EEST

Ο Κυριάκος βγάζει μπλοκάκι και σημειώνει ονόματα: Στόχος η ριζική ανανέωση των γαλάζιων ψηφοδελτίων

NurPhoto via Getty Images
Kyriakos Mitsotakis, leader of the Nea Dimokratia attend at the presidential mansion in Athens on July 24, 2016 to celebrate the anniversary of the restoration of democracy in Greece after seven years of military dictatorship on July 24 1974. (Photo by Wassilios Aswestopoulos/NurPhoto via Getty Images)

Στρατηγική σε δυο μέτωπα χαράσσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βάζοντας από τη μια στο κάδρο τον Αλέξη Τσίπρα, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τα ποιοτικά ευρήματα των δημοσκοπήσεων και από την άλλη, να υποχρεώσει στο εσωτερικό της ΝΔ, όλα τα στελέχη του να συνταχθούν στην προσπάθεια για αυτό που χρειάζεται ο τόπος, όπως ο ίδιος το περιέγραψε χθες (ΣΚΑΪ) «μια πολιτική αλλαγή όσο γίνεται πιο γρήγορα».

Φρόντισε μάλιστα να ενισχύσει την φαρέτρα των επιχειρημάτων των στελεχών της ΝΔ για το αίτημα περί εκλογών, ανακοινώνοντας δημοσίως μια από τις προτάσεις που θα περιλαμβάνεται στην ομιλία του στη ΔΕΘ και αφορά στη μείωση κατά 30% του ΕΝΦΙΑ τα δυο πρώτα χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ, τονίζοντας ταυτόχρονα πως δεν θα επαναλάβει «το λάθος το οποίο έκανε ο κ. Τσίπρας να μιλήσει για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ».

Και μπορεί η συγκεκριμένη αναφορά να στόχευε απευθείας στο υποσυνείδητο των φορολογουμένων, η αποστροφή του λόγου του ότι «θα χρειαστούμε μια μεγάλη ομάδα την επόμενη μέρα η οποία θα υποστηρίξει την προσπάθεια των μεταρρυθμίσεων» και ότι ο ίδιος δεν θα ανεχθεί αποκλίσεις από κανέναν σε αυτό, ήταν ένα σαφές μήνυμα σε όσους εντός της ΝΔ κινήθηκαν το προηγούμενο διάστημα με λογικές "αντάρτικου" ή πολιτικής αποστασιοποίησης από κεντρικές επιλογές της ηγεσίας.

Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, περιγράφοντας τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα στελεχών και βουλευτών που θα επιδιώξει να έχει δίπλα του και τα οποία θα επιχειρηθεί να στελεχώσουν την γαλάζια κυβέρνηση αν η ΝΔ έρθει πρώτο κόμμα στις εκλογές.

«Η ομάδα αυτή πρέπει να έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Να είναι άνθρωποι ηθικοί, ακέραιοι, εργατικοί, με εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα, δουλευταράδες, αποφασισμένοι, με τσαγανό» τόνισε με νόημα ο κ.Μητσοτακης επαναλαμβάνοντας ότι θα προχωρήσει και σε ανανέωση στα ψηφοδέλτια του κόμματος.

«Είναι χρέος μου να ανανεώσω τη Νέα Δημοκρατία και σε πρόσωπα, όταν έρθει η ώρα των εθνικών εκλογών, αυτήν την ανανέωση στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, θα τη δείτε».

Μάλιστα εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η ΝΔ μπορεί ακόμα και διπλασιάσει την κοινοβουλευτική της δύναμη και για αυτό το λόγο - όπως σημείωσε - «έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία οι επιλογές που θα δώσουμε στους πολίτες, όταν θα έρθουν να επιλέξουν βουλευτές με το σταυρό τους, να αποπνέουν ένα διαφορετικό ήθος, ύφος, αλλά και μία διαφορετική ποιότητα».

Sponsored Post