ΔΙΕΘΝΕΣ
09/09/2016 14:54 EEST | Updated 09/09/2016 14:54 EEST

Απαγορεύεται να έχετε το Galaxy Note 7 της Samsung ανοιχτό ενώ ταξιδεύετε με αμερικανική αεροπορική εταιρεία

TOBIAS SCHWARZ via Getty Images
The waterproof GalaxyNote7 phone is presented at the IFA (Internationale Funkausstellung) electronics trade fair in Berlin on 31 August 2016.The IFA is considered the worldwide biggest leading fair for entertainment electronics, IT and household appliances and opens its doors from September 2 till 7. / AFP / TOBIAS SCHWARZ (Photo credit should read TOBIAS SCHWARZ/AFP/Getty Images)

Η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας (ΟΔΑ) των ΗΠΑ προειδοποιεί τους ταξιδιώτες να μην χρησιμοποιούν και να μην φορτίζουν το μοντέλο Galaxy Note 7 της Samsung εντός των αεροσκαφών, μετά τις αναφορές ότι τα κινητά «εξερράγησαν» μετά την ολοκλήρωση της φόρτισης. Ακόμα, τα κινητά δεν θα πρέπει να αποθηκεύονται σε αποσκευές που προορίζονται για τον αποθηκευτικό χώρο του αεροσκάφους.

Υπενθυμίζουμε ότι στις αρχές του μήνα η εταιρεία ανακοίνωσε πως ανακαλεί το smartphone- «ναυαρχίδα» της, λόγω προβλημάτων στις μπαταρίες που πιθανότατα οδήγησαν σε αυτές στις εκρήξεις. Η νοτιοκορεατική φίρμα- ένας από τους μεγαλύτερους «παίκτες» στον χώρο των κινητών- διαβεβαίωσε καταναλωτές που έχουν αγοράσει ήδη τη συσκευή έχουν το δικαίωμα να την ανταλλάξουν με μια καινούρια. Η εταιρεία είχε επισημάνει ότι είναι δύσκολο να διαπιστωθεί ποιες συσκευές παρουσιάζουν το πρόβλημα αυτό από τα 2,5 εκατομμύρια Note 7 που έχουν πωληθεί.

Η ανακοίνωση της εταιρείας γίνεται δύο εβδομάδες μετά το λανσάρισμα της συσκευής, η οποία αποτελεί ένα από τα «καμάρια» της νοτιοκορεατικής φίρμας, με το κόστος της να ανέρχεται στα 885 δολάρια. Όπως έγινε γνωστό, σχεδιάζεται όχι μόνο η αντικατάσταση τηλεφώνων που έχουν πωληθεί σε καταναλωτές, αλλά και αποθεμάτων σε καταστήματα και μονάδων που είναι στη φάση της αποστολής.

Όπως όμως είχε επισημανθεί, η απόφαση αυτή δεν επηρεάζει την Κίνα, όπου τα μοντέλα που πωλούνται δεν διαθέτουν την ίδια μπαταρία με αυτή που συναντάται στις άλλες αγορές, περιλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας.

Εάν δεν έχετε αγοράσει το συγκεκριμένο μοντέλο όμως φοβάστε μήπως εκραγεί η μπαταρία σας, να σας καθησυχάσουμε. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Androidpit.com, εάν η μπατάρια δεν είναι ελαττωματική, προβλήματα μπορεί να δημιουργηθούν εάν χρησιμοποιείτε κάποιο φτηνό φορτιστή αμφιβόλου ποιότητας και εάν φορτίζετε το κινητό για πολλές ώρες, για παράδειγμα ενώ κοιμάστε, σε δωμάτιο με πολύ ζέστη. Με τα νέα «έξυπνα» κινητά είναι καλύτερο να φορτίζετε το κινητό για λίγη ώρα πολλές φορές μέσα στη μέρα παρά το αντίθετο.