ΔΙΕΘΝΕΣ
11/09/2016 04:19 EEST | Updated 11/09/2016 07:05 EEST

15 χρόνια μετά: Το «Σημείο Μηδέν» μέσα από 15 φωτογραφίες

Ήταν 11 Σεπτεμβρίου του 2001 όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες έγιναν στόχος της μεγαλύτερης τρομοκρατικής επίθεσης της παγκόσμιας ιστορίας, αφήνονταν όλο τον κόσμο με κομμένη την ανάσα. Εκείνη την ημέρα, τέσσερα πολιτικά αεροσκάφη καταλήφθηκαν από αεροπειρατές, δύο εκ των οποίων προσέκρουσαν στου Δίδυμους Πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου (World Trade Center), ένα στο Πεντάγωνο, ενώ το τέταρτο έπεσε σε ανοιχτό χώρο.

Από εκείνη την ημέρα και μετά, ο κόσμος δεν ήταν ποτέ ξανά ίδιος. Ήταν η μέρα που αποτέλεσε κομβικό σημείο της παγκόσμιας ιστορίας, αλλάζοντας για πάντα την κοινωνική και πολιτική ζωή στον παγκόσμιο χάρτη.

Το σημείο που βρίσκονταν κάποτε οι Δίδυμοι Πύργοι ονομάστηκε «Ground Zero» (Σημείο Μηδέν). Το 2011 στο σημείο εκείνο εγκαινιάστηκε το μνημείο αφιερωμένο στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης, ενώ το το 2014 στο ίδιο σημείο, άνοιξε για το κοινό το Εθνικό Μουσείο Μνήμης, προκειμένου να αποτελέσει ένα ιστορικό ντοκουμέντο για τις τρομοκρατικές επιθέσεις που έπληξαν τις ΗΠΑ.

Δεκαπέντε χρόνια μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που κόστισαν τη ζωή σε περίπου 3.000 ανθρώπους, ας δούμε 15 φωτογραφίες από το Σημείο Μηδέν.

Photo gallery Ground Zero See Gallery