ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
14/09/2016 08:03 EEST | Updated 14/09/2016 14:27 EEST

Η Κίνα θα δαπανήσει τουλάχιστον 1 τρισ. δολάρια για την αγορά 6.810 αεροσκαφών μέσα στα επόμενα 20 χρόνια

Flights of Air China are parked on the tarmac of Beijing Capital International Airport in Beijing, China, March 28, 2016. REUTERS/Kim Kyung-Hoon/File Photo
Kim Kyung Hoon / Reuters
Flights of Air China are parked on the tarmac of Beijing Capital International Airport in Beijing, China, March 28, 2016. REUTERS/Kim Kyung-Hoon/File Photo

Οι αεροπορικές εταιρείες στην Κίνα θα δαπανήσουν περισσότερα από ένα τρισεκατομμύρια δολάρια για την αγορά αεροπλάνων μέσα στα επόμενα είκοσι χρόνια με σκοπό να ικανοποιήσει την αυξημένη ζήτηση της χώρας για τα αεροπορικά ταξίδια, αναφέρει η Boeing στην ετήσια έκθεση της για τις προοπτικές της Κινεζικής αγοράς.

Η έκθεση εκτιμά ότι θα αγοραστούν 6.810 αεροσκάφη, περισσότερα κατά 7,6% από την προηγούμενη πρόβλεψη,αναφέρει δημοσίευμα του RT.

«Καθώς η Κίνα μεταβαίνει σε μια πιο καταναλωτική οικονομία, η αεροπορία θα διαδραματίσει καίριο ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη της», δήλωσε ο Randy Tinseth, Αντιπρόεδρος Marketing της Boeing Commercial Airplanes και πρόσθεσε «Επειδή τα ταξίδια και η μεταφορά είναι βασικές υπηρεσίες, περιμένουμε να δούμε την επιβατική κίνηση να αυξάνεται κατά 6,4% ετησίως στην Κίνα μέσα στα επόμενα 20 χρόνια».

Η Boeing προβλέπει ότι τα τρία τέταρτα των νέων παραδόσεων θα είναι μονόχωρα αεροσκάφη που θα μεταφέρουν μεταξύ 90 και 230 επιβάτες.

Η Boeing έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της βιομηχανίας αερομεταφορών και τις υποδομές της Κίνας και αποτελούν περισσότερο από το 50% των εμπορικών αεροσκαφών που λειτουργούν στη χώρα.

Τα πρώτα αεροσκάφη αναμένεται να έχουν κατασκευαστεί μέχρι το 2023 και θα αρχίσουν να πωλούνται το 2025.