ΔΙΕΘΝΕΣ
14/09/2016 14:14 EEST | Updated 14/09/2016 14:19 EEST

Αυτόκλητος «κυνηγός μαγισσών», που θέλει να σκοτώσει 57 άτομα, καταζητείται στη Σουηδία

A reveler wearing a witch costume dances in front of a burning straw effigy  in Offenburg, southwestern Germany, Tuesday, Feb. 24, 2009. The traditional burning off of a straw figure marks the end of the street carnival. (AP Photo/Thomas Kienzle)
ASSOCIATED PRESS
A reveler wearing a witch costume dances in front of a burning straw effigy in Offenburg, southwestern Germany, Tuesday, Feb. 24, 2009. The traditional burning off of a straw figure marks the end of the street carnival. (AP Photo/Thomas Kienzle)

Ένας 38χρονος που κλείστηκε σε ψυχιατρικό ίδρυμα στη Σουηδία επειδή σχεδίαζε να σκοτώσει τον γαμπρό του και άλλα 56 άτομα στο πλαίσιο μιας επιχείρησης...«εξόντωσης μαγισσών», απέδρασε και καταζητείται.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της σουηδικής The Local, ο 38χρονος είχε κλειστεί στο ίδρυμα στο Χέσλχολμ τον Φεβρουάριο και μπορούσε να κινείται ελεύθερα στους χώρους του από το καλοκαίρι για διαστήματα μέχρι και 15 λεπτών, παρά τις αντιρρήσεις της εισαγγελέα, η οποία τον θεωρούσε πολύ επικίνδυνο.

Τελικά απέδρασε το απόγευμα της προηγούμενης Τρίτης, και θεωρείται ότι ταξίδεψε νότια προς το Μάλμε. Θεωρείται πως ψάχνει την πρώτην γυναίκα του, η οποία ζει υπό νέο όνομα.

Ο άνδρας είχε συλληφθεί έξω από το σπίτι του γαμπρού του στο Μάλμε το περασμένο φθινόπωρο, και καταδικάστηκε τον Φεβρουάριο, αφού ομολόγησε πως σχεδίαζε να απαγάγει, δέσει, αποκεφαλίσει και κάψει τον άλλο άνδρα. Κλείστηκε σε ίδρυμα αφού εξετάσεις έδειξαν ότι υποφέρει από ψυχική διαταραχή.

Στη δίκη του είπε πως ήταν σε «κυνήγι μαγισσών», επιμένοντας πως οι σουηδικές αρχές ήταν μαζί του. Στον υπολογιστή του η αστυνομία βρήκε μια λίστα με άλλα 56 άτομα για τα οποία είχε παρόμοια σχέδια. «Είμαι ο δικαστής του Θεού. Υποδεικνύω και λέω ποιος είναι ένοχος» είχε πει στο δικαστήριο.

Η καταδίκη ήρθε μετά από άλλη μια, νωρίτερα το 2015, όταν είχε καταδικαστεί σε 4 μήνες φυλάκιση για κακοποίηση της πρώην συζύγου και του γιου του. Η ίδια είχε πει τότε πως την είχε κατηγορήσει αρχικά για μαγεία το 2010, καθώς και για υποκίνηση αποβολών και διαβήτη σε συγγενείς μέσω ελέγχου του μυαλού.