ΕΙΔΗΣΕΙΣ
15/09/2016 10:19 EEST | Updated 15/09/2016 10:20 EEST

«Όχι» προς το παρόν από τους δανειστές στο πάγωμα των οφειλών

Alkis Konstantinidis / Reuters
Greek Labour Minister George Katrougalos gestures during an interview with Reuters at his office at the ministry in Athens, Greece, February 24, 2016. Greece's left-led government will not cut pensions again even if its international lenders demand it, the country's labour minister told Reuters on Thursday, saying the income of the weak will be protected. REUTERS/Alkis Konstantinidis

Στον πάγο προς το παρόν βάζουν οι δανειστές την κυβερνητική εξαγγελία για πάγωμα των παλαιών οφειλών των ελεύθερων επαγγελματιών αλλά και την μετατροπή των επικουρικών Ταμείων και των Ταμείων εφάπαξ τους σε επαγγελματικά.

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τους δανειστές ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, είπε σήμερα Πέμπτη, ότι τα ζητήματα τα οποία συζητήθηκαν τα έθεσε η ελληνική κυβέρνηση και ότι οι επικεφαλής των θεσμών ζήτησαν να δουν τις επόμενες ημέρες εμπεριστατωμένα στοιχεία και τεκμηριωμένες προτάσεις της Αθήνας.

Με δεδομένο οτι αυτός ο γύρος διαπραγμάτευσης ολοκληρώνεται το μεσημέρι της Παρασκευής οι δανειστές θα τοποθετηθούν οριστικά γι' αυτά τα ζητήματα με ανταλλαγή στοιχείων και τηλεδιάσκεψη τις επόμενες ημέρες.

Τέλος, ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι η συζήτηση για τοπάγωμα των ασφαλιστικών οφειλών στα Ταμεία πάει «πακέτο» με τη δημιουργία ακατάσχετου λογαριασμού και την αναδιάρθρωση των επιχειρηματικών χρεών.