ΕΙΔΗΣΕΙΣ
16/09/2016 14:31 EEST | Updated 16/09/2016 14:38 EEST

Κρουαζιέρα θα σε πάω.. Δίωρο διάλειμμα από τον στοχασμό για το μέλλον της Ευρώπης με βόλτα στο Δούναβη είχαν οι 27 της ΕΕ

Και ο πολύς στοχασμός κάνει κακό.

Έτσι σκέφτηκαν και οι 27 ηγέτες της ΕΕ που συμμετείχαν στην άτυπη σύνοδο κορυφής στη Μπρατισλάβα και είπαν να κάνουν ένα διάλειμμα από τον στοχασμό για το μέλλον της Ευρώπης και αποφάσισαν να πάνε μια μικρή κρουαζιέρα στον Δούναβη.

Έτσι, λίγο μετά το μεσημέρι, οι ηγέτες εγκατέλειψαν το κάστρο που φιλοξενεί τη σύνοδο και επιβιβάστηκαν στο Regina Danubia, πολυτελές κρουαζιερόπλοιο μήκους 70 μέτρων, που νοικιάστηκε από την Μπρατισλάβα με την ευκαιρία της συνόδου.

Η «Βασίλισσα του Δούναβη», που περιγράφεται ως πλωτό συνεδριακό μέγαρο, σήκωσε άγκυρα συνοδευόμενη από στολίσκο από περιπολικά σκάφη ασφαλείας και οι 27 ηγέτες μπόρεσαν να απολαύσουν ελεύθερα την ομορφιά του ποταμού-σύμβολο της Ευρώπης, αφού λόγω της συνόδου δεν επιτράπηκε σε κανένα πλοίο να πλεύσει τον Δούναβη από το μεσημέρι έως τις 18.00 (ώρα Ελλάδας).

«Ο Δούναβης συνδέει ουσιαστικά όλη την Ευρώπη», σχολίασε ο οικοδεσπότης της συνόδου, πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο, εξηγώντας την επιλογή της κρουαζιέρας.

Τσίπρας, Μέρκελ, Κόστα τα είπαν για τις θάλασσες του νότου

Επίσης, Τσίπρας, Μέρκελ και Κόστα είχαν την ευκαιρία να έχουν ένα χαλαρό διάλογο για την ευρωμεσογειακής ομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γερμανίδα καγκελάριος πλησίασε τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πορτογάλο πρωθυπουργό που συνομιλούσαν και ξεκίνησαν μια συζήτηση για την ομορφιά του Νότου τους καλοκαιρινούς μήνες και τις διακοπές στις θάλασσες του. Η κ. Μέρκελ είπε τότε αστειευόμενη ότι ίσως η Γερμανία πρέπει να γίνει μέλος της ευρωμεσογειακής ομάδας, με τον Αντόνιο Κόστα να της λέει ότι στην επόμενο σύνοδο στην Λισσαβόνα θα την προσκαλέσουν (σ.σ. στη σύνοδο της Αθήνας την περασμένη Παρασκευή είχε αποφασιστεί ότι η δεύτερη σύνοδος των Μεσογειακών Χωρών της ΕΕ θα διεξαχθεί στην πορτογαλική πρωτεύουσα).

Photo gallery Βratislava See Gallery