ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22/09/2016 15:12 EEST | Updated 22/09/2016 15:16 EEST

Η δραματική έκκληση μιας 10χρονης από την Υεμένη στους Αμερικανούς: «Σταματήστε να πουλάτε όπλα στους Σαουδάραβες

Ραγίζει καρδιές το βίντεο με ένα δεκάχρονο κορίτσι από την Υεμένη, το οποίο ζητά να σταματήσουν οι βιαιοπραγίες στην πατρίδα της.

«Κάποτε ένιωθα ασφάλεια. Ήμουν ασφαλής με την οικογένειά μου και νιώθαμε ελεύθεροι. Το τελευταίο διάστημα είμαστε κλεισμένοι σπίτι. Δεν βγαίνουμε γιατί φοβόμαστε μήπως σημειωθεί κάποια έκρηξη σε οποιοδήποτε μέρος θέλουμε να επισκεφθούμε», λέει η Yara Al-Mutawakel, μιλώντας στο Russian Today.

«Δεν σταματούμε ποτέ να σκεπτόμαστε τον θάνατο. Κάθε αθώο παιδί στην Υεμένη θα είναι ο επόμενος στόχος τους. Η ελευθερία για όλους τους πολίτες της Υεμένης και ειδικά για τα παιδιά δεν υπάρχει πια», συνεχίζει η δεκάχρονη, με τη θλίψη διαπερνά το πρόσωπό της.

«Οι Σαουδάραβες λένε ψέματα. Λένε ψέματα σε όλες τις χώρες που τους δίνουν λεφτά για να πολεμήσουν εναντίον μας και να καταστρέψουν τη χώρα μας. Ισχυρίζονται ότι βοηθούν τους πολίτες της Υεμένης, αλλά δεν μας βοηθούν, μας καταστρέφουν. Καταστρέφουν τα σχολεία μας, τα εργοστάσιά μας, σκοτώνουν παιδιά. Η οικογένειά μου, όλες οι οικογένειες ενδέχεται να πεθάνουν», προσθέτει η ανήλικη Yara και απευθύνει έκκληση προς τις Ηνωμένες Πολιτείες να σταματήσουν να πουλούν όπλα στους Σαουδάραβες.

Σημειώνεται πως στην τελευταία επίθεση που σημειώθηκε την Τετάρτη, τουλάχιστον 19 πολίτες σκοτώθηκαν όταν οι αεροπορικές σαουδαραβικές δυνάμεις βομβάρδισαν ένα σπίτι στην δυτική Υεμένη.

Διαβάστε ακόμη:

Τα παιδιά λιμοκτονούν στην Υεμένη. Το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ του BBC για τα άφαντα θύματα του εμφυλίου

Sponsored Post