ΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/09/2016 07:28 EEST | Updated 22/09/2016 07:28 EEST

Γλέζος: Βλάστημος ο Φίλης, για γέλια και για κλάματα οι δηλώσεις του για το ρόλο της εκκλησίας την κατοχή

sooc

Λάβρος κατά του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για τις πρόσφατες δηλώσεις του περί τού ρόλου της Εκκλησίας σε κρίσιμες περιόδους της χώρας, όπως στην Κατοχή, εμφανίσθηκε ο Μανώλης Γλέζος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989.

«Έχω ζητήσει συγγνώμη στον ελληνικό λαό που έδωσα εμπιστοσύνη εκεί που δεν έπρεπε» ανέφερε ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση όχι μόνο για το ζήτημα Φίλη αλλά και για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

«Δεν με ενδιαφέρει ποιανού χαλάω το κέφι. Την αλήθεια υπερασπίζομαι. Σε λίγο θα πουν απαγορεύουμε την έκδοση εφημερίδων γιατί έτσι το κράτος αποφασίζει», είπε ο κ Γλέζος και πρόσθεσε: «Αυτές είναι οι συνέπειες της διαστρέβλωσης της ουσίας του Συντάγματος που δίδουν το έδαφος για να αναπτύσσεται το δέντρο της διαπλοκής».

Ο κ. Γλέζος διερωτήθηκε: «Ποιος είναι αυτός που δίνει άδειες; Το Σύνταγμα άρθρο 1 παράγραφος 2 μιλάει για «λαϊκή κυριαρχία». Άρα δεν δίνει κανείς άδεια. Είναι αυτόνομο το δικαίωμα να εκφράζω τη γνώμη μου είτε έντυπα είτε με το ραδιόφωνο είτε με την τηλεόραση. Επειδή υπάρχει πρόβλημα συχνοτήτων… Οι συχνότητες είναι τέσσερις; Ποιος τεχνικός θα πει ότι είναι τέσσερις. Όταν υποδιαιρούμε το 100 σε 100 μονάδες και η κάθε μονάδα έχει 10 συχνότητες καταλαβαίνετε ότι ο αριθμός των συχνοτήτων είναι πολύ μεγάλος. Το θέμα είναι ποιος δίδει την άδεια».

Όσον αφορά στις δηλώσεις του κ. Φίλη ότι η Εκκλησία έχει συμβάλει στην ηθική έκπτωση της κοινωνίας, διερωτώμενος «με ποιο μέρος ήταν στη χούντα και την κατοχή».

Διαβάστε επίσης:

Φίλης: Η εκκλησία έχει συμβάλει στην ηθική έκπτωση της κοινωνίας

«Όποιος καταφέρεται εναντίον της Εκκλησίας για τη δήθεν αδράνειά της στη διάρκεια της Κατοχής βλαστημεί. Όταν ο Στρατηγός Σταυράκος, διοικητής στρατιωτικός των Αθηνών και της Αττικής, κάλεσε τους δημάρχους, τις αρχές και τους περιφερειάρχες να έρθουν στους Αμπελοκήπους για να παραδώσει τα κλειδιά της πόλης στους κατακτητές, ο Αρχιεπίσκοπος τότε αρνήθηκε και δήλωσε ότι η "Εκκλησία παρίσταται στην απελευθέρωση των λαών και όχι στη σκλαβιά τους"», σημείωσε.

«Η πρώτη αντίσταση στην Ελλάδα έγινε από την Εκκλησία. Είναι να κλαίει και να γελάει κανείς (με αυτά που λέει ο κ. Φίλης)», κατέληξε.