ΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/09/2016 05:48 EEST | Updated 22/09/2016 05:48 EEST

Πονοκέφαλοι στην κυβέρνηση για τους Τούρκους που έφτασαν στη Ρόδο ζητώντας άσυλο

Eurokinissi

Σε μεγάλο «πονοκέφαλο» φαίνεται να μπορεί να εξελιχθεί για την κυβέρνηση η νέα άφιξη Τούρκων που ζητούν πολιτικό άσυλο στη χώρα μας, δηλώνοντας ότι προσπαθούν να αποφύγουν τις διώξεις του καθεστώτος Ερντογάν.

Υπενθυμίζεται πως 10 τουρκικής καταγωγής άτομα κατέφθασαν το πρωί της Τρίτης με σκάφος σε παραλία στον Αρχάγγελο της Ρόδου. Στην αρχή θεωρήθηκε πως επρόκειτο για πρόσφυγες ή μετανάστες. Στη συνέχεια, συνελήφθησαν από το Λιμενικό, που αργότερα ενημέρωσε την αστυνομία και την ΕΥΠ.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», ήταν έκπληξη όταν οι συλληφθέντες – δύο άνδρες, δύο γυναίκες, έξι παιδιά- δήλωσαν Τούρκοι υπήκοοι που διώκονται για τα πολιτικά τους φρονήματα από την κυβέρνηση Ερντογάν και ζητούν πολιτικό άσυλο. . Πληροφορίες αναφέρουν ότι κανείς τους δεν είναι στρατιωτικός, καθώς οι ενήλικες συλληφθέντες δηλώνουν ιδιωτικοί υπάλληλοι.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η άφιξή τους επιβεβαιώνει τους φόβους της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. για ελεύσεις Τούρκων στη χώρα μας λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη γειτονική χώρα. Αρμόδιες πηγές υπενθυμίζουν ότι αυτό ήταν –μεταξύ άλλων- το αντικείμενο της κρίσιμης σύσκεψης που είχε γίνει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το βράδυ που εκδηλώθηκε το πραξικόπημα στην Τουρκία, όπου συμμετέχοντες είχαν προβλέψει ότι το πραξικόπημα μπορεί να προκαλέσει κύμα Τούρκων υπηκόων προς τη χώρα μας και για το λόγο αυτό συζητήθηκαν μέτρα που θα πρέπει να πάρουν η ΕΛ.ΑΣ. και η ΕΥΠ.

Στα νησιά του βορείου Αιγαίου εδώ και μήνες έχει αυξηθεί σημαντικά η δύναμη των κλιμακίων της ΕΥΠ σε μία προσπάθεια οι Αρχές να ελέγξουν το πρόβλημα. Ανώτατη πηγή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τονίζει στον «ΕΤ» ότι «είναι λογικό να υπάρχει μία αμηχανία στη διαχείριση των αφίξεων Τούρκων υπηκόων, καθώς πρόκειται για μία πρωτοφανή κατάσταση. Τα στελέχη μας δεν έχουν διαχειριστεί στο παρελθόν ανάλογα περιστατικά. Καλούνται να ισορροπήσουν ανάμεσα στη διαφύλαξη των εθνικών συμφερόντων και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Sponsored Post