ΔΙΕΘΝΕΣ
23/09/2016 19:27 EEST | Updated 23/09/2016 19:27 EEST

Ο Τεντ Κρουζ θα στηρίξει τελικά τον Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές

ASSOCIATED PRESS
FILE - In this June 7, 2016 file photo, Sen. Ted Cruz, R-Texas speaks on Capitol Hill in Washington. Ted Cruz announced Friday, Sept. 23, 2016, he will vote for Donald Trump, a dramatic about-face for the Texas senator who previously called the New York businessman a

Με μια αιφνιδιαστική στροφή ο γερουσιαστής Τεντ Κρουζ εξέφρασε την στήριξη του στον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο Ντόναλντ Τραμπ, σημειώνοντας πως είναι ο μόνος υποψήφιος που μπορεί να σταματήσει την νίκη της υποψήφιας των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου για τον Λευκό Οίκο.

«Πριν από έναν χρόνο, δεσμεύτηκα να στηρίξω τον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος και τιμώ αυτή την δέσμευση. Και αν δεν θέλετε να δείτε την Χίλαρι Κλίντον πρόεδρο της χώρας, σας παροτρύνω να τον ψηφίσετε», τόνισε ο πρώην υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα του Ρεπουμπλικάνων σε μια μακροσκελή ανακοίνωση του.

Ο γερουσιαστής από το Τέξας υποστηρικτής του συντηρητικού Κόμματος του Τσαγιού (Tea Party), ήταν ο τελευταίος αντίπαλος του Τραμπ που αποσύρθηκε από την κούρσα για το ρεπουμπλικανικό χρίσμα.

Στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων τον Ιούλιο, όπου ο Τραμπ αποδέχτηκε επισήμως το χρίσμα, ο Κρουζ είχε αρνηθεί να στηρίξει τον μεγιστάνα, δεχόμενος τις αποδοκιμασίες του κοινού - υποστηρικτών του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου.

«Η χώρα μας βρίσκεται σε κρίση. Η Χίλαρι Κλίντον είναι προδήλως ακατάλληλη για να γίνει πρόεδρος και οι πολιτικές της θα βλάψουν εκατομμύρια Αμερικάνους. Και ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο μόνος που στέκεται εμπόδιο στο δρόμο της», τόνισε ο Κρουζ.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)