ΔΙΕΘΝΕΣ
23/09/2016 17:51 EEST | Updated 23/09/2016 17:51 EEST

Συνελήφθη στο Κεντάκι ένας εκ των κλόουν που σκορπούσαν τον πανικό στις ΗΠΑ

MIDDLESBORO POLICE DEPARTMENT

Η αστυνομία του Κεντάκι συνέλαβε έναν 20χρονο άνδρα που ήταν ντυμένος κλόουν, μετά τις δεκάδες αναφορές για θεάσεις «τρομαχτικών» παλιάτσων σε διάφορες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Τζόναθαν Μάρτιν κατηγορείται ότι φορούσε μάσκα σε δημόσιο χώρο και ότι διατάραξε την τάξη στην πόλη Middlesboro. Οι αρχές είχαν προειδοποιήσει τους πολίτες να μην βγαίνουν ντυμένοι ως κλόουν δημοσίως, γιατί μπορεί να συλληφθούν. Δεν είχε διευκρινιστεί ωστόσο εάν το μέτρο θα εφαρμοστεί και την περίοδο του Χάλογουιν, όπου οι Αμερικανοί συνηθίζουν να μασκαρεύονται.

«Το να ντυθείτε ως κλόουν και να οδηγήσετε, περπατήσετε ή σταθείτε στον δρόμο μπορεί να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις για εσάς και τους άλλους», αναφέρει ανακοίνωση της αστυνομίας.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι η ανακοίνωση των αρχών και η σύλληψη του 20χρονου Μάρτιν έρχεται μετά από μια σειρά αναφορών για θεάσεις ανθρώπων ντυμένων κλόουν σε σκοτεινούς δρόμους και πάρκα των Ηνωμένων Πολιτειών που κανείς δεν γνωρίζει τι προσπαθούν να επιτύχουν.

Αρχικά, τα ΜΜΕ εκτιμούσαν ότι πρόκειται για φαρσέρ που προσπαθούν να τρομάξουν τους περαστικούς, όμως πρόσφατα υπήρξαν αναφορές ότι κλόουν προσπάθησαν να προτρέψουν παιδιά να τους ακολουθήσουν σε δάσος στη Βόρεια Καρολίνα. Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι οι κλόουν θέλουν να βλάψουν τον κόσμο, όμως η παρουσία τους προκαλεί πανικό.

Πρόσφατα, μια 11χρονη στην Τζώρτζια συνελήφθη επειδή έφερε στο σχολείο ένα μαχαίρι για να προστατευτεί από τους κλόουν. Ο Τζόναθαν Μάρτιν δεν έχει εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους κυκλοφορούσε στον δρόμο, νύχτα, ντυμένος κλόουν.