Η ΑΕΛ σόκαρε τον Ολυμπιακό στο 92'

Η ΑΕΛ σόκαρε τον Ολυμπιακό στο 92'
Contra

Ο Ολυμπιακός ήλπιζε να ξεφύγει του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ στη βαθμολογία, κάνοντας το 3/3 στην αρχή της σεζόν, αλλά η αποστολή του στη Λάρισα κάθε άλλο παρά ακίνδυνη αποδείχθηκε.

Ο Πάουλο Μπέντο εκτέθηκε με το 4-4-2 των δύο σέντερ φορ (Ιντέγε-Καρντόσο), αφού η άμυνα των "βυσσινί" προσαρμόστηκε εύκολα σε αυτό που ήθελαν να παίξει ο Πορτογάλος, και ο Ολυμπιακός πάσχιζε να φτιάξει μια φάση στην περιοχή του Ξενοδόχοβ.

Κάθετο ποδόσφαιρο δεν υπήρχε, αφού έλειπε ο δημιουργικός χαφ, ενώ το γκολ του (εκτεθειμένου) Ελιουνούσι στο 7', που θ' άλλαζε τα δεδομένα, δικαίως ακυρώθηκε μετά από υπόδειξη του β' βοηθού.

Η ΑΕΛ δεν άφησε τίποτα να πέσει κάτω. Οι "βυσσινί" είχαν καλές τοποθετήσεις, ψυχραιμία, κρατούσαν μπάλα και έβγαιναν σωστά στην αντεπίθεση όποτε είχαν τη δυνατότητα με τον Ντοντό να ταλαιπωρεί τον Τσιμίκα και τον Αβραάμ τον Φιγκέιρας, τη στιγμή που ο Ναζλίδης πάλευε ψηλά ή χαμηλά.

Ο Αναστασιάδης ήξερε τι να πάρει από τον κάθε ποδοσφαιριστή του και δεν άλλαξε στο ελάχιστο το αρχικό πλάνο του. Ούτε όταν ο Μπέντο δοκίμασε Φορτούνη και Πασιένσια, σ' ένα σύστημα που έφερε τον Σεμπά σε ρόλο μπακ-χαφ!

Στην επιστροφή του ο Έλληνας χαφ ήταν κινητικός, αλλά όχι ουσιαστικός, ο Πορτογάλος δεν μπήκε ποτέ στο ματς και όλη η συμβολή του ήταν ένα σουτ που έφυγε σχεδόν πλάγιο! Η ΑΕΛ κρατούσε χωρίς κινδύνους το μηδέν και όταν εντόπισε το κενό, χτύπησε ρίχνοντας στο καναβάτσο τους "ερυθρόλευκους". Γκόλιας και... γκολ στο 92'!

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΑΕΛ: Ξενοδόχοβ, Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Κόντορ, Αναστασόπουλος (74' Λαμπρόπουλος), Φατιόν, Γκόλιας, Ντοντό (81' Βαρέλα), Ναζλίδης, Αβραάμ (88' Ντέλετιτς)

Ολυμπιακός: Καπίνο, Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Βιάνα, Τσιμίκας (63' Φορτούνης), Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο (76' Μάρτινς), Ελιουνούσι, Σεμπά, Καρντόσο (62' Πασιένσια), Ιντέγε

ΤΟ ΓΚΟΛ: 92' Γκόλιας

Πηγή: Contra

Δημοφιλή