ΔΙΕΘΝΕΣ
28/09/2016 18:02 EEST | Updated 28/09/2016 18:05 EEST

Το σπάνιο μαύρο φεγγάρι που φέρνει (πάλι) το τέλος του κόσμου την Παρασκευή

Panoramic Images via Getty Images
Crescent moon in the sky, Namibia

Η εσχατολογία ήταν, είναι και θα είναι πάντα της μόδας, και ουκ ολίγες είναι οι φορές κάθε έτος που κυκλοφορεί μία φήμη ότι έρχεται το τέλος του κόσμου, βασισμένη σε κάποιου είδους «σημάδια του τέλους».

Αυτή τη φορά, τη συντέλεια αναμένεται να φέρει το σπάνιο «μαύρο φεγγάρι» που είναι να εμφανιστεί την Παρασκευή και να βυθίσει το δυτικό ημισφαίριο στο σκοτάδι.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Russia Today, οι συνωμοσιολόγοι θεωρούν πως μετά από την ηλιακή έκλειψη της 1ης Σεπτεμβρίου (η Σελήνη και ο Ήλιος ευθυγραμμίστηκαν με τη Γη πάνω από την Αφρική), η εμφάνιση του μαύρου φεγγαριού, λίγες εβδομάδες μετά, είναι κακό σημάδι. Η βασική πηγή για αυτές τις θεωρίες είναι αναφορές της Βίβλου στη Σελήνη και στα άστρα. Αρκετοί μιλούν για την έλευση της Δευτέρας Παρουσίας.

Το μαύρο φεγγάρι προκύπτει όταν έχουμε δύο φορές Νέα Σελήνη μέσα σε έναν μήνα, με τη δεύτερη να είναι πρακτικά αόρατη, καθώς η φωτισμένη πλευρά δεν «κοιτά» προς τη Γη.

Το τελευταίο μαύρο φεγγάρι σημειώθηκε τον Μάρτιο του 2014, και δεν θα σημειωθεί ξανά στο δυτικό ημισφαίριο πριν τον Ιούλιο του 2019.