ΚΟΙΝΩΝΙΑ
29/09/2016 09:26 EEST | Updated 29/09/2016 09:27 EEST

Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων: Συντάξεις μικρότερες των 700 ευρώ για 6 στους 10

SOOC

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων με ανακοίνωσή του καταγράφει στοιχεία τα οποία, όπως αναφέρουν, δείχνουν τη δεινή οικονομική θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι συνταξιούχοι έπειτα από το σύνολο των περικοπών του νόμου Κατρούγκαλου.

6 στους 10 συνταξιούχους παίρνουν σύνταξη κάτω από 700 ευρώ και μάλιστα το 44,8% των συνταξιούχων παίρνουν μηναία σύνταξη κάτω από το όριο σχετικής φτώχειας των 665 ευρώ. Σε απόλυτους αριθμούς, σημειώνεται, 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι λαμβάνουν σύνταξη που δεν ξεπερνά το ποσό των 665 ευρώ και η οποία αποτελεί -σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή- το σταθερό όριο σχετικής φτώχειας .

Οι συνταξιούχοι προσθέτουν επίσης ότι το 52% των νοικοκυριών - λόγω της υψηλής ανεργίας και της φτώχειας - ζουν από τις συντάξεις των ηλικιωμένων μελών τους. Επιπλέον, γίνεται λόγος ότι από 20% έως και άνω του 50% μειώθηκαν οι συντάξεις των ήδη συνταξιούχων μέσα από 13 συνεχείς ειδικές ή άλλες πρόσθετες εισφορές-περικοπές που επιβλήθηκαν από όλες τις κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια σε σημείο πλέον οι συντάξεις να αποτελούν φιλοδωρήματα.

«Το ανελέητο κυνηγητό των συνταξιούχων συνεχίζεται», τονίζει από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων Νίκος Χατζόπουλος. «Η κυβέρνηση-όπως και οι προηγούμενες - μας φτωχοποιεί. Και δυστυχώς θα υπάρξει και συνέχεια, ο αυτόματος κόφτης έρχεται’’. Κάθε χρόνο λόγω των περικοπών όλο και μεγαλύτερος αριθμός συνταξιούχων θα πλησιάζει το όριο της φτώχειας», είπε.

Sponsored Post