ΔΙΕΘΝΕΣ
30/09/2016 10:38 EEST | Updated 30/09/2016 10:41 EEST

Παραιτήθηκε on air για να κάνει εκστρατεία υπέρ της μαριχουάνα και τώρα κινδυνεύει με 24 χρόνια φυλάκιση

Για όσους δεν την θυμάστε, η Charlo Greene είναι η δημοσιογράφος που πριν από δύο χρόνια, τέτοιες μέρες, που παραιτήθηκε on air αποκαλύπτοντας πως είναι η ιδιοκτήτρια τoυ Alasca Cannabis Club- που της είχε ανατεθεί να κάνει σχετικό ρεπορτάζ- και αναφωνώντας «F*ck it!».

Φυσικά ήταν μια στιγμή που «έγραψε ιστορία» στα τηλεοπτικά χρονικά και πολλοί μνημονεύουν ακόμη, δύο χρόνια μετά την «ηρωική έξοδο», όπως πολλοί την χαρακτήρισαν. Η δε Greene κατά τη ζωντανή μετάδοση στην οποία παρουσίαζε τις δραστηριότητες του Club και επιχειρηματολογούσε για τη νομιμοποίηση της κάνναβης δήλωσε: «Όλα όσα ακούσατε είναι και ο λόγος για τον οποίο εγώ, που είμαι και η πραγματική ιδιοκτήτρια του club, θα αφιερώσω όλη μου την ενέργειά στη μάχη υπέρ της ελευθερίας και της δικαιοσύνης, που ξεκινά από την νομιμοποίηση της μαριχουάνας εδώ στην Αλάσκα...Όσο για αυτή τη δουλειά...όχι ότι έχω και κάποια επιλογή...γ***σε το, παραιτούμαι».

Μέσα σε λίγες ώρες η 26χρονη δημοσιογράφος είχε γίνει viral star.

Από τότε μέχρι σήμερα η Greene έγινε ιδιαίτερα γνωστή ως δημόσια υποστηρικτής της νομιμοποίησης της κάνναβης στην Αλάσκα και βοηθάει ανθρώπους να έχουν πρόσβαση σε αυτήν, ακόμη και μετά την νομιμοποίηση στην Αλάσκα.

Ωστόσο, η ιστορία της φαίνεται πως είναι πολύ πιθανό να μην έχει αίσιο τέλος.

Στη Greene απαγγέλθηκαν κατηγορίες για επτά συνολικά αδικήματα που σχετίζονται με «ελεγχόμενες ουσίες» και εάν κριθεί ένοχη μπορεί να καταδικαστεί ακόμη και σε 24χρόνια κάθειρξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει ο Guardian, διενεργήθηκαν τρεις «μυστικές» επιχειρήσεις και πραγματοποιήθηκαν δύο επιδρομές στο Club μέσα σε πέντε μήνες. Αν και οι «μυστικοί» αστυνομικοί αναφέρουν πως η δημοσιογράφος δεν μετείχε σε καμία από τις «συναλλαγές» που έκαναν οι αστυνομικοί που προσποιούνταν τους πελάτες, θεωρείται υπόλογη απέναντι στο νόμο αφού το club ήταν στο όνομά της.

Η ίδια, δήλωσε «αθώα» ενώ η δίκη αναμένεται να διεξαχθεί τους προσεχείς μήνες. Όπως σχολιάζει η Greene αυτή η ιστορία «μπορεί να μου κοστίσει το υπόλοιπο της ζωή μου...Πονάει το κεφάλι μου όταν προσπαθώ να βγάλω νόημα από την όλη υπόθεση».

Σημειώνεται πως αν και η Αλάσκα νομιμοποίησε την παρασκευή, πώληση και κατοχή της μαριχουάνα το Νοέμβριο 2014 ο νόμος άρχισε να εφαρμόζεται τον Φεβρουάριο του 2015. Η δε πολιτεία δεν φρόντισε να ρυθμίσει τους κανονισμούς της αγοράς για το λιανικό εμπόριο το μεσοδιάστημα και το Club κατηγορείται πως επέτρεπε στους ενδιαφερόμενους να εξασφαλίζουν συνδρομές, ενώ τους χορηγείτο μαριχουάνα όταν έκαναν δωρεές.

Sponsored Post