ΔΙΕΘΝΕΣ
02/10/2016 10:10 EEST | Updated 02/10/2016 10:10 EEST

Σκότωσε 17 γείτονες του στην Κίνα, μεταξύ των οποίων 4 παιδιά, για να καλύψει τη δολοφονία των γονιών του

Damir Sagolj / Reuters
Policemen secure the area near the Beijing Number 2 People's Intermediate Court where the sentencing for civil rights lawyer Xia Lin takes place in Beijing, China September 22, 2016. REUTERS/Damir Sagolj

Ομολόγησε ο δράστης της μαζικής δολοφονίας που συγκλόνισε την Κίνα και όπως ισχυρίζεται επέλεξε συνειδητά να δολοφονήσει 17 γείτονές του, προκειμένου να καλύψει τα ίχνη του, αφού νωρίτερα είχε σκοτώσει τους γονείς του...

Ο Yang Qingpei, ομολόγησε τις πράξεις του, λίγο μετά τη σύλληψή του όπως μεταδίδουν τα κινεζικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές ο Yang Qingpei την περασμένη Τετάρτη είχε μια έντονη διαφωνία με τους γονείς και αυτή φαίνεται πως αφορούσε χρήματα αφού σύμφωνα με σχετικά ρεπορτάζ έπαιζε χαρτιά και εικάζεται πως χρωστούσε πολλά χρήματα.

Ο καυγάς με τους γονείς του κάποια στιγμή έγινε πολύ έντονος και ο γιος σκότωσε και τη μητέρα και τον πατέρα του, όπως αναφέρει ο Independent.

Καθώς όμως φοβήθηκε πως μπορεί να αποκαλυφθεί πως είναι ο δράστης της δολοφονίας, ο δράστης- όπως τουλάχιστον δηλώνει η αστυνομία- αποφάσισε να σκοτώσει και αρκετούς από τους γείτονές του στο απομακρυσμένο χωριό Yema, στην επαρχία Yunan.

Μετά τις δολοφονίες έφυγε για την Kunming, τη πρωτεύουσα της επαρχίας, όπου και εργαζόταν και τελικά συνελήφθη.

Η αστυνομία δεν έχει αποκαλύψει πως διαπράχθηκαν οι δολοφονίες αλλά έχουν ανακοινώσει πως τα θύματα είναι συνολικά 19 ηλικίας από τριών ετών έως 72 χρόνων. Συνολικά σκότωσε τέσσερα παιδιά και 15 ενήλικες.

Σημειώνεται πως η κατοχή πυροβόλου όπλου σπανίζει στην Κίνα και οι περισσότερες δολοφονίες γίνονται με μαχαίρια ενώ γενικά οι μαζικές δολοφονίες είναι κάτι το πολύ σπάνιο στη χώρα ενώ φαίνεται πως οι αρχές λογοκρίνουν πολύ αυστηρά όλες τις πληροφορίες που δίνονται στον Τύπο.