ΔΙΕΘΝΕΣ
04/10/2016 04:53 EEST | Updated 04/10/2016 04:53 EEST

Πολιτική ίσων αποστάσεων από τις ΗΠΑ για τις δηλώσεις Ερντογάν. Καλούν Ελλάδα και Τουρκία να είναι καλοί γείτονες

ASSOCIATED PRESS
Turkey's President Recep Tayyip Erdogan addresses a group of local administrators in Ankara, Turkey, Thursday, Sept. 29, 2016. Erdogan hinted on Thursday that the three-month state of emergency declared following the failed July 15 coup could be extended to over a year. Erdogan dismissed criticism over plans for Turkey to prolong the state of emergency, saying no one should determine a

Καλούμε την Ελλάδα και την Τουρκία να δουλέψουν μαζί για τη διατήρηση καλών γειτονικών σχέσεων, δηλώνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην ΕΡΤ με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις Ερντογάν για τη συνθήκη της Λωζάνης.

Διαβάστε επίσης:

Ιστορικής σημασίας δήλωση Ερντογάν. Διαφωνεί με τη Συνθήκη της Λωζάνης και επαναφέρει τις αξιώσεις της Άγκυρας

«Σας παραπέμπουμε στην τουρκική κυβέρνηση για περαιτέρω σχολιασμό των δηλώσεων Ερντογάν» επεσήμανε στην ανταποκρίτρια της ΕΡΤ αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείο Εξωτερικών, σημειώνοντας πως «η Τουρκία και η Ελλάδα έχουν επί μακρόν εδραιωμένους διπλωματικούς διαύλους για την αντιμετώπιση ζητημάτων του Αιγαίου.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενθαρρύνει Τουρκία και Ελλάδα να εργαστούν από κοινού για να διατηρήσουν καλές γειτονικές σχέσεις και να ενθαρρύνουν την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή. Ένα σταθερό Αιγαίο είναι προς το συμφέρον ολόκληρης της περιοχής«, καταλήγει στην ανακοίνωσή του.

Πηγή: ΕΡΤ