ΗΠΑ: Εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος σωματεμπορίας που στόχευε γυναίκες από την Ταϊλάνδη

ΗΠΑ: Εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος σωματεμπορίας που στόχευε γυναίκες από την Ταϊλάνδη
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Reuters Photographer / Reuters

Εισαγγελείς στις ΗΠΑ ανακοίνωσαν την εξάρθρωση ενός διεθνούς κυκλώματος σωματεμπορίας σε μια μεγάλη επιχείρηση σε ΗΠΑ και Ταίλάνδη.

Όπως αναφέρει το BBC, 12 άτομα ταϊλανδέζικης υπηκοότητας και 5 αμερικανικής κατηγορούνται για παράνομη μεταφορά εκατοντάδων γυναικών από την Ταϊλάνδη. Τα θύματά τους αναγκάζονταν να εργάζονται ως πόρνες στις ΗΠΑ.

Αμερικανός δικηγόρος είπε πως το κύκλωμα τους υποσχόταν ένα φωτεινό μέλλον και μετά «τις εξανάγκαζε να ζουν έναν εφιάλτη».

Οι γυναίκες εξαναγκάζονταν στην πορνεία στο Σικάγο, το Λος Άντζελες, την Ουάσινγκτον και άλλες πόλεις για να αποπληρώσουν «χρέη δουλείας» μεταξύ 40.000 και 60.000 δολαρίων.

«Οι 17 κατηγορούμενοι επέβλεπαν ένα πολύ εκτενές και καλά οργανωμένο κύκλωμα σωματεμπορίας» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Άντριου Λούγκερ, Αμερικανός δικηγόρος της πολιτείας της Μινεσότα.

«Υπόσχονταν σε γυναίκες στην Ταϊλάνδη μια ευκαιρία στο αμερικάνικο όνειρο, αλλά αντ'αυτού τις εκμεταλλεύονταν και τις ανάγκαζαν να ζήσουν έναν εφιάλτη. Εν ολίγοις, τα θύματα ζούσαν σαν σύγχρονες σκλάβες του σεξ».

Μεταφέρονταν στις ΗΠΑ με πλαστές βίζες και αναγκάζονταν σε πολύωρη εργασία για να μπορέσουν να πληρώσουν το κύκλωμα. Προτρέπονταν να κάνουν πλαστικές εγχειρήσεις μεγέθυνσης στήθους για να γίνουν πιο ελκυστικές στους πελάτες, και το κόστος των εγχειρήσεων προστίθετο στο χρέος τους.

Μόλις έφταναν στις ΗΠΑ παγιδεύονταν σε «ινστιτούτα» μασάζ, ξενοδοχεία και διαμερίσματα και διατάσσονταν να παρέχουν υπηρεσίες σεξ. Δεν αφήνονταν να βγουν χωρίς συνοδούς, οι οποίοι έκαναν επίσης σεξ μαζί τους στο πλαίσιο της πληρωμής τους.

Δημοφιλή