ΕΙΔΗΣΕΙΣ
07/10/2016 06:14 EEST | Updated 07/10/2016 06:14 EEST

Τύμπανα πολέμου από τη ΝΔ εν όψει της συζήτησης της Δευτέρας στη Βουλή

Sooc

Με χρονικό ορίζοντα την προσεχή Δευτέρα και την προγραμματισμένη προ ημερησίας συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων στη Βουλή για τη διαπλοκή και τη διαφθορά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγει να ανεβάσει κατακόρυφα τους αντιπολιτευτικούς του τόνους, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ακόμα και για «εκτροπή».

Μετά και τις υποσχέσεις του Πρωθυπουργού στους ανώτατους δικαστικούς που συνάντησε στο Μέγαρο Μαξίμου για τα μισθολογικά τους, η ΝΔ κάνει λόγο για ευθεία «συναλλαγή», την ίδια ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας εμφανιζόταν ως ο εγγυητής της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης.

Τον τόνο εν όψει της μετωπικής σύγκρουσης της Δευτέρας έδωσε ο πρόεδρος της ΝΔ κατά την περιοδεία του στην Αιτωλοακαρνανία, επαναλαμβάνοντας το αίτημα του για εκλογές και δεσμευόμενος μονο για όσα έχει ηδη εξαγγείλει στο πεδίο της οικονομίας από το βήμα της ΔΕΘ.

Αίσθηση ωστόσο προκάλεσαν οι αναφορές του και οι ευθύνες που επέρριψε στους δικαστικούς, εκφράζοντας τον προβληματισμό του για τα όσα είπε έξω από το Μαξίμου ο επικεφαλής του ΣτΕ οτι οι δικαστές πρέπει να αφουγκράζονται τον παλμό της κοινωνίας.

«Οι δικαστές πρέπει να ερμηνεύουν το Σύνταγμα και τους Νόμους, δεν πρέπει να εκφράζουν την άποψη της πλειοψηφίας. Πρέπει να είναι ανεξάρτητοι. Η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης πρέπει να διαφυλάσσεται» είπε με νόημα ο κ.Μητσοτάκης για να επιτεθεί στη συνέχεια στην κυβέρνηση λέγοντας ότι η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης «υπονομεύεται συστηματικά από μια κυβέρνηση που αντιλαμβάνεται τη δικαιοσύνη ως προέκταση της δίκης της εξουσίας. Η ΝΔ είναι θεσμικό ανάχωμα στον κατήφορο που οδηγείται η χώρα. Η ΝΔ δεν δέχεται οποιαδήποτε εκτροπή. Διεκδικούμε διεξαγωγή εκλογών για να βάλουμε τη χώρα στη σωστή κατεύθυνση».

Μάλιστα με την ομιλία του στο Αγρίνιο ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε «ιστορικό ατύχημα» για τη χώρα τη διακυβέρνηση της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ και εμφανίστηκε βέβαιος ότι οι πολίτες έχουν γυρίσει την πλάτη στην κυβέρνηση και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα φέρουν τη ΝΔ σε θέση να μπορεί να πετύχει στις επόμενες εκλογές μία μεγάλη πολιτική νίκη.