ΕΙΔΗΣΕΙΣ
10/10/2016 07:16 EEST | Updated 10/10/2016 07:17 EEST

Βίντεο: Τι συζητούν οι μαφιόζοι σε ένα δείπνο με αστακό και σαμπάνια

Lilyana Vinogradova via Getty Images
Lobster and wine

Βίντεο με τις συνομιλίες μαφιόζων που εξαπατούν ηλικιωμένους Βρετανούς έβγαλε στην δημοσιότητα η Daily Mail.

Μια ομάδα καλοντυμένων ανδρών και γυναικών πίνουν σαμπάνια και τρώνε αστακό σε ένα πολυτελές εστιατόριο δίπλα σε λίμνη του Καναδά. Από μακριά μοιάζουν με ανώτατα στελέχη πολυεθνικής εταιρείας, όμως αν κανείς τους πλησιάσει και ακούσει τις συζητήσεις τους θα αλλάξει σύντομα γνώμη.

«Εδώ είναι σαν το ριγιούνιον των μαφιόζων όλου του κόσμου», ακούγεται να λέει ένας Γερμανός άνδρας που αργότερα αποκαλύφθηκε ότι είναι ο Christian Limpach, ένας από τους «βασιλιάδες» της ταχυδρομικής εξαπάτησης.

Οι άνδρες και οι γυναίκες που κάθονται στο τραπέζι εξηγούν ότι κατάφεραν να βγάλουν εκατομμύρια εξαπατώντας ηλικιωμένους, κυρίως γυναίκες άνω των 60, στέλνοντάς τους επιστολές που τους υπόσχονται κάποια θεραπεία ή προστασία. Πρόκειται για μια απάτη που θυμίζει αρκετά τα λεγόμενα «spam mails» που λαμβάνουμε ηλεκτρονικώς, μόνο που σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιείται μια πιο παραδοσιακή μέθοδος.

Οι εγκληματίες τους ζητούν να στείλουν χρήματα σε κάποια διεύθυνση, διαφορετικά είτε θα χάσουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ένα νέο φάρμακο, είτε θα βρεθούν σε κίνδυνο, καθώς «κάποιο άτομο του περιβάλλοντός τους θέλει το κακό τους». Τα θύματα συχνά πάσχουν από άνοια.

Όπως ακούγεται στο βίντεο, οι μαφιόζοι του ταχυδρομείου αποκαλούν «δώρο» τα θύματά τους, όμως εξηγούν ότι είναι άτομα με τα οποία δεν θα μπορούσαν ποτέ να κάνουν παρέα. Οι ίδιοι συναντώνται κάθε δύο χρόνια για να μοιραστούν τα μυστικά του επαγγέλματος και δειπνούν σαν εκατομμυριούχοι. Πολλοί από αυτούς ίσως είναι.

Δεν είναι γνωστό εάν όσοι συμμετείχαν στην καταγεγραμμένη συζήτηση έχουν συλληφθεί.