ΕΙΔΗΣΕΙΣ
11/10/2016 05:40 EEST | Updated 11/10/2016 05:52 EEST

Τσίπρας: Με την κυβέρνησή μας η διαπλοκή θα βρει το μάστορά της

Eurokinissi

Τη δέσμευση ότι με την κυβέρνησή του, «η διαπλοκή θα βρει το μάστορά της», κατέθεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κλείνοντας την 8ωρη συζήτηση στη Βουλή για τη διαπλοκή. Ευχήθηκε να ήταν συμπαραστάτης του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά δεν επέλεξε το στρατόπεδο αυτό. Ενώ σε ένα σχόλιο για τις πολιτικές εξελίξεις, αποφάνθηκε ότι έχει αποδείξει στα δύσκολα τη συνοχή της η κοινοβουλευτική ομάδα της πλειοψηφίας, οι εκλογές δε, θα γίνουν το 2019.

Στην τριτολογία του μίλησε για δύο παραδοχές του κ. Μητσοτάκη, για την Siemens και τον «Κήρυκα Χανίων». Ειδικότερα, «μάθαμε από τα χείλη του κ. Μητσοτάκη ότι πράγματι υπάρχει σκάνδαλο Siemens». Αλλά, συνέχισε, πράγματι ο κ. Μητσοτάκης αποπλήρωσε τον τεχνικό εξοπλισμό του γραφείου του, αλλά μόνο όταν έσκασε η υπόθεση. Και επικαλέστηκε επιστολή της ιδιαιτέρας του Μιχάλη Χριστοφοράκου, κυρίας Τσακάλου προς τον προϊστάμενό της, ότι ο κ. Φίσερ (τα κεντρικά δηλαδή της εταιρείας) δεν αποδέχονται να πληρώσουν τον εξοπλισμό του κ. Μητσοτάκη.

Στην άλλη υπόθεση διαπίστωσε ότι σήμερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραδέχτηκε ότι θα μπει σε ρύθμιση για τον «Κήρυκα Χανίων», δήλωση που έρχεται σε σύγκρουση με προηγούμενη δήλωση του πατέρα του, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ότι το δάνειο το έχει αναλάβει ένας εκ των εγγυητών.

«Ο καθένας στον τόπο αυτό έχει τη διαδρομή και την περπατησιά του», σημείωσε συμπερασματικά και κατηγόρησε τον πολιτικό του αντίπαλο ότι από «την πρώτη στιγμή συμμάχησε με τις πιο ακραίες δυνάμεις του μιντιακού κύκλου»

Παραλλήλως, υπογράμμισε την απουσία από τη συζήτηση, τριών πρώην προέδρων της ΝΔ, του Κώστα Καραμανλή, του Αντώνη Σαμαρά και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, και «κάποιος θα μπορούσε να υποθέσει ότι η απουσία αυτή είχε ένα βαθύτερο νόημα», παρατήρησε.

Όσον αφορά τα δάνεια των κομμάτων, ακόμη και το 100% της κρατικής επιχορήγησης προς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να δοθεί στις τράπεζες, θα απαιτηθούν 122 χρόνια να αποπληρώσει τα δάνειά της η ΝΔ και 443 χρόνια το ΠΑΣΟΚ. Στον αντίποδα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δάνειο 8 εκατομμυρίων που εξυπηρετεί, ανέφερε απαντώντας σε αντίστοιχη ερώτηση του Κυρ. Μητσοτάκη.

Και για τους πλειστηριασμούς, μετά από ενημέρωση που είχε από δήμαρχο Ευόσμου Πέτρο Σούλα, δεν υπάρχει καμία εργατική κατοικία στον εν λόγω Δήμο (σ.σ. νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ είχε υποστηρίξει πως βγαίνουν σε πλειστηριασμό εργατικές κατοικίες). Αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης δεν έχει γίνει πλειστηριασμός α’ κατοικίας, κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Δεν απαντήσατε κύριε Μητσοτάκη ούτε για την Siemens, ούτε για τον Κήρυκα Χανίων

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Είστε ο πιο ψεύτης, ο πιο ανίκανος και πιο αποτυχημένος πρωθυπουργός της χώρας

Επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη-Γεννηματά για να επιστραφούν τα εκατομμύρια που χρωστούν τα κόμματα

Μητσοτάκης: Έχετε ήδη ηττηθεί κύριε Τσίπρα. Στόχος σας να φτιάξετε τη δική σας αριστερή διαπλοκή

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)