Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα Τετάρτη 12 Οκτωβρίου

Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα Τετάρτη 12 Οκτωβρίου

Η HuffPost Greece Agenda σας βοηθάει να αρχίσετε την ημέρα σας με τις βασικές ειδήσεις που χρειάζεται να γνωρίζετε:

1) Αποχή των συμβολαιογράφων από τους πλειστηριασμούς

Η συντονιστική επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος κατά τη συνεδρίασή της αποφάσισε την αποχή των συμβολαιογράφων από τη διενέργεια πλειστηριασμών σήμερα Τετάρτη, απαιτώντας «από την ελληνική Πολιτεία και από όλο το πολιτικό και δικαιικό σύστημα να λάβει συγκεκριμένες αποφάσεις προκειμένου να επιλυθεί το μείζον ζήτημα των πλειστηριασμών και ειδικότερα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας και να διασφαλίσει τη νομιμότητα και την ομαλότητα της διαδικασίας».

2)Η συνάντηση των τεσσάρων για την Ελλάδα στην Ουάσινγκτον

Συνάντηση στην Ουάσιγκτον και στο περιθώριο των διεργασιών της συνόδου του ΔΝΤ είχαν οι εκπρόσωποι των ESM, ΕΚΤ, Κομισιόν και ΔΝΤ, σε μια προσπάθεια να άρουν το αδιέξοδο από τις διαφωνίες των θεσμών για το ελληνικό πρόγραμμα. Η συνάντηση έγινε το Σάββατο το πρωί και συμμετείχαν οι Πόουλ Τόμσεν από το ΔΝΤ, Μπενουά Κερέ από την ΕΚΤ, Μάρκο Μπούτι από την Κομισιόν και Κλάους Ρέγκλινγκ από τον ESM. Όσον αφορά στο χρέος και την διαχείρισή του, η οποία συνδέεται και άμεσα με την συμμετοχή του ΔΝΤ, «είχαμε πολιτικό αδιέξοδο», ανέφεραν πηγές της Ευρωζώνης, του Ευρωσυστήματος και του ΔΝΤ.

3) Τετάρτη και Παρασκευή οι συνεδριάσεις του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Για σήμερα, Τετάρτη, το απόγευμα και το πρωί της ερχόμενης Παρασκευής ορίστηκαν από τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νικόλαο Σακελλαρίου, δύο νέες διασκέψεις της διευρυμένης Ολομέλειας του ΣτΕ, κεκλεισμένων των θυρών, για το θέμα της χορήγησης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας, μετά την διακοπή της πρώτης διάσκεψης την περασμένη εβδομάδα.

4) Στουρνάρας: Ο Βαρουφάκης πήγαινε και έλεγε στην ΕΚΤ ότι είναι υπουργός χρεοκοπημένης χώρας

Δριμεία επίθεση κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, εξαπέλυσε ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στην εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ. Όπως τόνισε, ο κ. Βαρουφάκης ήταν ο κύριος υπεύθυνος για το ότι η ΕΚΤ έπαψε να δέχεται στις 4 Φεβρουαρίου του 2015 τα ελληνικά ομόλογα, καθώς πήγε και είπε ότι είναι ο υπουργός Οικονομικών μιας χρεοκοπημένης χώρας. «Τους έπεισε ότι δεν υπάρχει γυρισμός» πρόσθεσε, συμπληρώνοντας ότι, όταν μίλησε με τον Μάριο Ντράγκι, του είπε να μην τον ακούει, για να λάβει την απάντηση ότι δεν γίνεται αυτό, καθώς «είναι υπουργός Οικονομικών της χώρας σας». Παράλληλα, εκτίμησε ότι υπάρχει ακόμα δρόμος για την άρση των capital controls.

5) Ισόβια στον πατέρα της μικρής Άννυ και τον φίλο του - Ελεύθερη με όρους η μητέρα

Ενόχους, με ομόφωνη απόφαση, κήρυξε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, τον πατέρα της Άννυ, Σάββα και τον φίλο του Νικολάι, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της περιύβρισης νεκρού, ενώ κατά πλειοψηφία έκρινε ένοχη και την μητέρα του παιδιού, για την κακουργηματικού βαθμού κατηγορία, της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.

Δημοφιλή