ΚΟΙΝΩΝΙΑ
13/10/2016 09:48 EEST | Updated 13/10/2016 09:48 EEST

Την διαγραφή των φωτογραφιών τους από την ιστοσελίδα της ΧΑ ζητούν έξι παραολυμπιονίκες

Eurokinissi

Να διαγραφούν οι φωτογραφίες τους από την ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής ζητούν με γραπτή τους ανακοίνωση τα μέλη της παραολυμπιακής ομάδας που τιμήθηκαν στη Βουλή.

Οι Παύλος Μάμαλος, Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, Δημήτρης Μπακοχρήστος, Πασχάλης Κουλούμογλου, Γκρέμισλαβ Μωϋσιάδης και Γεράσιμος Λιγνός εξηγούν ότι το κόμμα της «Χρυσής Αυγής» δεν τους εξέφρασε ποτέ δεδομένων των αντιλήψεων που έχουν στο θέμα της αναπηρίας, τις οποίες χαρακτηρίζουν «ρατσιστικές».

«Οι φωτογραφίες μας που αναρτήθηκαν στους επίσημους δικτυακούς τόπους της Χρυσής Αυγής, έγιναν αντικείμενο συζήτησης και παραφιλολογίας. Κάποιοι προσπάθησαν να το εκμεταλλευτούν, προφανώς για τους δικούς τους σκοπούς. Εμείς όμως δεν είμαστε διατεθειμένοι να παίξουμε το παιχνίδι τους», αναφέρουν οι παραολυμπιονίκες και προσθέτουν:

«Ζητάμε τα φωτογραφικά στιγμιότυπα που αναρτήθηκαν στο επίσημο site της Χρυσής Αυγής να αποσυρθούν, προκειμένου να αποκατασταθεί το όνομα και η λάμψη ολόκληρου του Παραολυμπιακού Κινήματος».

Η ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες των αθλητών από τη Βουλή αναφέροντας ότι τίμησε τους αθλητές. Υπενθυμίζουμε ότι της ανάρτησης είχε προηγηθεί καταγγελία του παραολυμπιονίκη Παντελή Καλόγερου ότι δέχτηκε επίθεση με μπουκάλι στην Χίο από μέλη της Χρυσής Αυγής.