Δημόσια συγγνώμη ζήτησε το Facebook για την διαγραφή βίντεο για τον καρκίνο του μαστού

Δημόσια συγγνώμη ζήτησε το Facebook για την διαγραφή βίντεο για τον καρκίνο του μαστού
Getty Images/iStockphoto

Δημόσια συγγνώμη ζήτησε το Facebook για την αφαίρεση από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ενός βίντεο για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τον καρκίνο του μαστού, που είχε αναρτηθεί από έναν μη κερδοσκοπικό σουηδικό οργανισμό.

Το βίντεο που ανήρτησε ο οργανισμός Cancerfonden αποτελείτο από κινούμενα σχέδια που έδειχναν γυναίκες με τα στήθη τους να απεικονίζονται από δύο ροζ κύκλους. Στο βίντεο εξηγούνταν τρόποι με τους οποίους μια γυναίκα μπορεί να εντοπίσει ύποπτα εξογκώματα στη συγκεκριμένη περιοχή.

Οι εικόνες φάνηκαν «προσβλητικές» στους συντελεστές της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα να θεωρηθεί αναγκαία η αφαίρεσή τους.

Το Facebook είχε δεχτεί πριν λίγο καιρό σκληρές επικρίσεις επειδή είχε διαγράψει από την πλατφόρμα του μια ιστορική φωτογραφία όπου απεικονιζόταν ένα γυμνό κοριτσάκι στον πόλεμο του Βιετνάμ, που προσπαθούσε να ξεφύγει από μια επίθεση με βόμβες Ναπάλμ, χαρακτηρίζοντας την εικόνα ως ακατάλληλη.

Σε δήλωσή του στο βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε ότι το βίντεο του σουηδικού οργανισμού είχε -αργότερα- πάρει έγκριση να παραμείνει στην ιστοσελίδα.

«Ζητούμε ειλικρινά συγνώμη, η ομάδα μας επεξεργάζεται εκατομμύρια διαφημιστικές εικόνες κάθε εβδομάδα και σε ορισμένες περιπτώσεις έχουμε εσφαλμένα προχωρήσει στην αφαίρεση ορισμένων από αυτές», δήλωσε στο BBC ο εκπρόσωπος του Facebook.

«Η εικόνα αυτή δεν παραβιάζει τις πολιτικές μας σχετικά με τη διαφήμιση. Ζητούμε συγνώμη για το λάθος μας και έχουμε ενημερώσει τον διαφημιζόμενο ότι επιτρέπεται το υλικό τους».

Προτού λάβει έγκριση το βίντεο από το Facebook, η Cancerfonden είχε αποστείλει ανοικτή επιστολή στην ιστοσελίδα εξηγώντας ότι η εκστρατεία «δεν είχε σκοπό να προσβάλει».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή