ΔΙΕΘΝΕΣ
21/10/2016 13:36 EEST | Updated 21/10/2016 13:36 EEST

Σάλος με τον δικαστή που επέβαλε ποινή μόλις 60 ημερών σε πατέρα που βίαζε την κόρη του

Chris Ryan via Getty Images
Judge holding gavel in courtroom

Σάλος έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ μετά την απόφαση ενός δικαστή στις ΗΠΑ, ο οποίος επέβαλε ποινή μόλις 60 ημερών σε έναν αδίστακτο πατέρα που βίασε την 12χρονη κόρη του.

Σύμφωνα με την Washington Post, η εν λόγω - όχι και τόσο αναμενόμενη - δικαστική απόφαση είχε ως αποτέλεσμα πάνω από 20.000 άνθρωποι να υπογράψουν έντυπη διαμαρτυρία στον ιστότοπο «change.org». Οι διαμαρτυρόμενοι ζητούν την αποπομπή του δικαστή Τζον Μακέον από την Μοντάνα και να επανεξεταστεί η απόφαση.

«Ένας πατέρας βίαζε επαναλαμβανόμενα τη 12χρονη κόρη του» είπε ο δικηγόρος Dylan Jensen κατά τη διάρκεια της ακρόασης, στις 4 Οκτωβρίου. «Είναι καιρός να αρχίσουμε να τιμωρούμε τους δικαστές που αφήνουν αυτά τα τέρατα να περπατάνε στους δρόμους μας», προσέθεσε.

Σημειώνεται ότι οι κατήγοροι πρότειναν υποχρεωτική ποινή φυλάκισης 25 ετών.

Πάντως, ο δικαστής σε μαιλ που έστειλε στο Associated Press υπερασπιζόμενος την απόφασή του, εξήγησε ότι ένας ψυχολόγος, ειδικός στα σεξουαλικά εγκλήματα θεώρησε ότι η θεραπεία ήταν προτιμότερη της φυλάκισης.

Πρόσθεσε επιπλέον ότι μπορεί η ποινή να μην έγινε αποδεκτή από ορισμένους πολίτες, ωστόσο θεωρεί ότι είναι μια δίκαιη και σωστή απόφαση.