Πώς απατεώνες που εμφανίζονται ως αστυνομικοί πήραν 50.000 ευρώ από γυναίκα στο Νέο Κόσμο

Πώς απατεώνες που εμφανίζονται ως αστυνομικοί πήραν 50.000 ευρώ από γυναίκα στο Νέο Κόσμο
Eurokinissi

Μία απίστευτη απάτη με θύματα ανυποψίαστους πολίτες ήρθε στο φως από τις αστυνομικές Αρχές της Καστοριάς.

Επιτήδειοι ζητούσαν χρήματα από πολίτες, τους οποίους καλούσαν στο τηλέφωνο, για να μεσολαβήσουν προκειμένου να «αθωώσουν» συγγενείς τους που είχαν εμπλακεί σε «δυστυχήματα».

Σε μία περίπτωση είχαν ζητήσει από γυναίκα 50.000 ευρώ για να «αθωώσουν» το γιο της, ο οποίος υποτίθεται ότι είχε εμπλακεί σε τροχαίο με αποτέλεσμα το θάνατο ενός παιδιού με δική του υπαιτιότητα.

Εκείνη τους προσέφερε 50.000 δολάρια για να ξεμπλέξει το παιδί της. Όλα ξεκίνησαν όταν την πήραν τηλέφωνο στο κινητό της στις 11:40 το πρωί της περασμένης Τρίτης. Στην άλλη άκρη της γραμμής ακούστηκε ένας άνδρας να κλαίει υποδυόμενος το γιο της και να της λέει ότι ήταν υπαίτιος τροχαίου και είχε σκοτώσει ένα παιδί.

Πριν η 62χρονη γυναίκα προλάβει να αντιδράσει και να μιλήσει με τον γιο της, το τηλέφωνο είχε αρπάξει μία γυναίκα που παρουσιάστηκε ως αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., η οποία απαίτησε 50.000 ευρώ προκειμένου να παρέμβει στις δικαστικές Αρχές και να αφεθεί ελεύθερος ο γιος της. Η γυναίκα πείστηκε και είπε ότι μπορεί να δώσει τα χρήματα. Σχεδόν άμεσα ένας συνεργός βρέθηκε έξω από το σπίτι της στο Νέο Κόσμο.

Η άτυχη γυναίκα κατάλαβε την απάτη σχεδόν δύο ώρες αργότερα όταν κατόρθωσε να επικοινωνήσει με τον γιο της που ήταν μια χαρά και δεν είχε προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο.

Μία άλλη γυναίκα, 55 χρόνων από την Αλβανία, έδωσε 5.000 ευρώ σε μία 40χρονη Ουκρανή, που την είχε πείσει ότι οικείο πρόσωπό της, είχε εμπλακεί με υπαιτιότητά του σε θανατηφόρο τροχαίο και για να αποφύγει τις ποινικές συνέπειες έπρεπε να δώσει χρήματα. Η Ουκρανή αντιλήφθηκε την απάτη και ενημέρωσε την Αστυνομία.

Συνολικά η Αστυνομία εξιχνίασε 29 υποθέσεις απόπειρας απάτης που είχε επιχειρήσει σπείρα απατεώνων στην Καστοριά σε χρονικό διάστημα 4 ημερών από τις 14 έως τις 18 Οκτωβρίου. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν μία 48χρονη από την Ουκρανία, ενώ αναζητούν μια 40χρονη συμπατριώτισσα της και έναν Βούλγαρο.

Σημειώνεται ότι στις 28 περιπτώσεις οι δράστες δεν κατάφεραν να εξαπατήσουν τα θύματά τους, γιατί είτε οι ίδιοι οι ηλικιωμένοι παθόντες, είτε συγγενικά τους πρόσωπα που βρισκόταν μαζί τους, αντελήφθησαν την απόπειρα εξαπάτησης και δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις των δραστών.

Δημοφιλή