Ζευγάρι Ελβετών φέρονται να είχαν φυλακισμένα επί επτά χρόνια δύο παιδιά σε βίλα στην Ισπανία

Ζευγάρι Ελβετών φέρονται να είχαν φυλακισμένα επί επτά χρόνια δύο παιδιά σε βίλα στην Ισπανία
Getty Images/iStockphoto

Ανάστατη είναι η τοπική κοινωνία στο χωριό Αλικάντε της Ισπανίας, μετά την σύλληψη ενός ζευγαριού από την Ελβετία που φέρονται να κρατούσαν «φυλακισμένα» δύο παιδιά σε μια υπερπολυτελή έπαυλη-φρούριο. Τα παιδιά είναι τα βιολογικά παιδιά της γυναίκας.

Όλα ξεκίνησαν όταν έφτασε στις αρχές το e-mail ενός 17χρονου κοριτσιού που καλούσε σε βοήθεια. Πριν από επτά χρόνια, η ίδια μετακόμισε με την μητέρα και τον 15χρονο αδελφό της στην Ισπανία. Η οικογένεια ζούσε αποκομμένη από την κοινωνία μαζί με τον 30χρονο σύντροφο της μητέρας. Τα παιδιά δεν πήγαιναν σχολείο, δεν είχαν φίλους και δεν έμαθαν ποτέ την ισπανική γλώσσα.

Οι αρχές τελικά διέσωσαν τα ανήλικα παιδιά και συνέλαβαν το ζευγάρι, έπειτα από ένα e-mail της 17χρονης που έφτασε στις αρχές επτά χρόνια αργότερα. Όπως διαπιστώθηκε, η μητέρα τα κακοποιούσε ψυχολογικά και σωματικά, ενώ απειλούσε ότι θα τα σκοτώσει. Ο 30χρονος άνδρας δεν συμμετείχε στην κακοποίηση, όμως δεν ενημέρωσε ποτέ τις αρχές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η οικογένεια, που φέρεται να διαθέτει μεγάλη περιουσία, είχε αλλάξει έξι κατοικίες στο Αλικάντε τα τελευταία επτά χρόνια, ενώ το τελευταίο έτος διέμεναν σε ένα υπερπολυτελές σπίτι-φρούριο που συνέβαλε στην περαιτέρω απομόνωση των παιδιών.

Η 17χρονη αποκάλυψε ακόμα ότι είχε προσπαθήσει και στο παρελθόν να επικοινωνήσει με τις αρχές τηλεφωνικώς, με αποτέλεσμα η μητέρα να καταστρέψει το κινητό της τηλέφωνο σε ένα ξέσπασμα οργής. Η νεαρή πλέον βρίσκεται στην Ελβετία με τον βιολογικό της πατέρα, ενώ ο αδελφός της παραμένει στην Ισπανία.

Δημοφιλή