ΚΟΙΝΩΝΙΑ
30/10/2016 14:29 EET | Updated 30/10/2016 14:29 EET

Η ΕΡΤ απαντά στις βολές για την συνέντευξη Πολύδωρα: Δεν θα απολογηθούμε για τους καλεσμένους μας

Eurokinissi

Απάντηση στην κριτική που δέχτηκε για την συνέντευξη με τον Βύρωνα Πολύδωρα έδωσε η ΕΡΤ σε γραπτή της ανακοίνωση, στην οποία ξεκαθαρίζει ότι δεν θα απολογηθεί για την επιλογή των καλεσμένων που εμφανίζονται στις εκπομπές της δημόσιας τηλεόρασης.

«Θα μπορούσαμε να απολογηθούμε για το αν κάπου έχει αδικηθεί οποιοδήποτε κόμμα, και να επανορθώσουμε. Δεν πρόκειται όμως να απολογηθούμε για τους καλεσμένους στις εκπομπές μας και τις ερωτήσεις που τους θέτουμε», αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει: «Όποιος θέλει να του υποβάλουμε λίστες με καλεσμένους ή ερωτήσεις, ας το δηλώσει ευθέως… Είναι ή δεν είναι δημοσιογραφικό θέμα ο κ. Πολύδωρας, πολλώ δε μάλλον όταν στη συνέντευξη αυτή ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί; Σε ποιον αρνήθηκε ποτέ η ΕΡΤ δημόσιο βήμα για να εκθέσει τις απόψεις του;».

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι νωρίτερα την Κυριακή η Νέα Δημοκρατία είχε εκδώσει την εξής ανακοίνωση:

«Μετά τη σημερινή παρουσία του κ. Πολύδωρα στην ΕΡΤ όλοι κατάλαβαν γιατί τον πρότεινε ο κ. Τσίπρας και ποια ακριβώς είναι τα προσόντα του...».

Κριτική είχε ασκήσει και ο ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης  μέσω Twitter:

«Ο τρόπος που έγινε η συνέντευξη Πολύδωρα αποτελεί ντροπή για την ΕΡΤ. Οι ευθύνες Ταγματάρχη, Ταλαμάγκα, είναι μεγάλες!».

(Με επιπλέον πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)