ΔΙΕΘΝΕΣ
31/10/2016 16:34 EET | Updated 31/10/2016 16:35 EET

Ο Ομπάμα δεν πιστεύει ότι ο διευθυντής του FBI προσπαθεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών

Win McNamee via Getty Images
WASHINGTON, DC - SEPTEMBER 28: F.B.I. Director James Comey testifies before the House Judiciary Committee September 28, 2016 in Washington, DC. Comey testified on a variety of subjects including the investigation into former U.S. Secretary of State Hillary Clinton's email server. (Photo by Win McNamee/Getty Images)

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα πιστεύει ότι ο διευθυντής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας (FBI) Τζέιμς Κόμεϊ είναι ένας «ακέραιος» άνθρωπος, ένα πρόσωπο με «αρχές», και δεν προσπαθεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου με την ανακοίνωσή του ότι άνοιξε εκ νέου η έρευνα για μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είχε λάβει ή στείλει η Χίλαρι Κλίντον όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών χρησιμοποιώντας έναν ιδιωτικό διακομιστή, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ είπε επίσης ότι δεν έχει «καμιά γνώση από ανεξάρτητη πηγή» για το πώς ο Κόμεϊ κατέληξε στην απόφασή του να δημοσιοποιήσει ότι διεξάγεται νέα έρευνα, ούτε των «παραγόντων που εξετάστηκαν» πριν αποφασίσει να συζητήσει το θέμα δημόσια.

«Δεν θα επικρίνω, ούτε θα υπερασπιστώ τον διευθυντή Κόμεϊ», συνέχισε ο Έρνεστ, σημειώνοντας ότι υπάρχει μια «παλαιά παράδοση» βάσει της οποίας είναι προτιμητέο να αποφεύγεται η δημοσιοποίηση στοιχείων για μια έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη. Πρόσθεσε ακόμη ότι ο Κόμεϊ βρίσκεται σε δύσκολη θέση.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Sponsored Post