ΕΙΔΗΣΕΙΣ
31/10/2016 12:33 EET | Updated 31/10/2016 12:33 EET

Ερώτηση 46 βουλευτών της ΝΔ προς Τσίπρα, Παππά και Παρασκευόπουλο για τις σχέσεις με τον Κύπριο δικηγόρο, Αρτέμη Αρτεμίου

Eurokinissi

Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τους υπουργούς Επικρατείας και Δικαιοσύνης, Νίκο Παππά και Νίκο Παρασκευόπουλο, σχετικά με τις σχέσεις της κυβέρνησης με τον Κύπριο δικηγόρο, Αρτέμη Αρτεμίου, κατέθεσαν 46 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως αναφέρουν οι βουλευτές της ΝΔ, «ο υπουργός Επικρατείας και ο κ. Αρτεμίου, επισκέφθηκαν μαζί τη Βενεζουέλα και είχαν, στο Καράκας, συναντήσεις με αξιωματούχους της χώρας» και καλούν την κυβέρνηση να απαντήσει, ποιες είναι οι σχέσεις της με τον Κύπριο δικηγόρο, που, όπως επισημαίνουν, ειδικεύεται στη δημιουργία εξωχώριων εταιριών και το όνομα του περιλαμβάνεται στα Panapa papers.

Οι βουλευτές της ΝΔ, τονίζουν, ότι ο κ. Αρτεμίου, στις 10 Οκτωβρίου είχε επισκεφθεί το Μέγαρο Μαξίμου, λίγο πριν την συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, με θέμα τη διαπλοκή και κατηγορούν την κυβέρνηση ότι «εξακολουθεί να κρύβεται πίσω από το δάχτυλο της».

«Ποια η σχέση του κ. Αρτεμίου με την κυβέρνηση; Από πότε ακριβώς γνωρίζεται με τον κ. Παππά; Ποιο ήταν το αντικείμενο της επίσκεψής του στο Μέγαρο Μαξίμου, ποιος ήταν ο λόγος της κοινής επίσκεψής τους στη Βενεζουέλα και ποια άλλα στελέχη ή επιχειρηματίες ήταν μαζί τους», ρωτούν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές της ΝΔ.

Διαβάστε επίσης:

«Πυρά» ΝΔ κατά κυβέρνησης για δημοσίευμα περί ταξιδιού Παππά με Κύπριο δικηγόρο- ειδικό στις offshore

Αναλυτικά η ερώτηση έχει ως εξής:

Αθήνα, 31 Οκτωβρίου 2016

Ερώτηση 46 βουλευτών για τις σχέσεις Τσίπρα – Παππά με Αρτεμίου

Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα και τους Υπουργούς κ. Νίκο Παππά και κ. Νίκο Παρασκευόπουλο, για τις σχέσεις του Μαξίμου με τον Κύπριο δικηγόρο κ. Αρτέμη Αρτεμίου, κατέθεσαν σήμερα, Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, 46 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Επισημαίνουν ότι ο Υπουργός Επικρατείας κ. Νίκος Παππάς και ο δικηγόρος κ. Αρτεμίου, επισκέφθηκαν μαζί τη Βενεζουέλα και είχαν, στο Καράκας, συναντήσεις με αξιωματούχους της χώρας.

Υπενθυμίζουν ότι ο κ. Αρτεμίου ειδικεύεται στη δημιουργία εξωχώριων εταιριών, ότι το όνομά του περιλαμβάνεται στα Panama Papers και ότι, στις 10 Οκτωβρίου, λίγο πριν τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής σε επίπεδο πολιτικών Αρχηγών, με θέμα τη διαπλοκή, επισκέφθηκε το Μέγαρο Μαξίμου.

Επισημαίνουν, ότι η Κυβέρνηση, εξακολουθεί να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της και ρωτούν τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς:

1. Ποια η σχέση του κ. Αρτεμίου με την Κυβέρνηση; Από πότε ακριβώς γνωρίζεται ο κ. Αρτεμίου με τον κ. Παππά;

2. Ποιο ήταν το αντικείμενο της επίσκεψης του κ. Αρτεμίου στο Μέγαρο Μαξίμου στις 10 Οκτωβρίου και για ποιο λόγο βρέθηκε εκεί ο συγκεκριμένος δικηγόρος, που εμπλέκεται στα Panama Papers;

3. Ποια άλλα στελέχη, πέραν του κ. Παππά βρέθηκαν τον Αύγουστο του 2013 στη Βενεζουέλα με τον κ. Αρτεμίου;

4. Υπήρχαν και επιχειρηματίες σε αυτό το ταξίδι όπως αναφέρει το σημερινό δημοσίευμα και αν ναι, ποιοι;

5. Ποιος ήταν ο λόγος της κοινής επίσκεψής τους στη Βενεζουέλα;

6. Ποια τεχνογνωσία κομίζει ο κ. Αρτεμίου - ειδικευμένος στις offshore - στους κ. Τσίπρα και Παππά, κατά τις επισκέψεις του στο Μέγαρο Μαξίμου, και για ποιο λόγο;

Sponsored Post