ΕΙΔΗΣΕΙΣ
01/11/2016 09:03 EET | Updated 01/11/2016 09:03 EET

Είχε εξαφανιστεί σε αχανές τροπικό δάσος της Μαλαισίας και βρέθηκε καλυμμένος με βδέλλες μα... ζωντανός

Tristan Savatier via Getty Images
Sungai Melinau river in Gunung Mulu National Park, Malaysia.

Όλοι γνωρίζουμε πόσο τρομαχτική είναι η Αυστραλία. Πρόκειται για ένα μεγάλο νησί, σχεδόν αποκομμένο από τον υπόλοιπο κόσμο, περιτριγυρισμένο από λευκούς καρχαρίες.

Εκεί θα βρει κανείς από ιπτάμενες «αλεπούδες», γιγαντιαίες αράχνες και φίδια που -κυριολεκτικά- σε παίρνουν στο κατόπι, μέχρι και την πιο μικροσκοπική μα θανάσιμη μέδουσα. Ακόμα και μια βουτιά στα φαινομενικά καθαρά, γλυκά νερά της μπορεί να γίνει αιτία για την εμφάνιση σπάνιων, θανάσιμων ασθενειών.

Ωστόσο τίποτα από αυτά δεν προετοίμασε τον 26χρονο Αυστραλό Άντριου Τζέιμς Γκάσκελ για όσα θα συναντούσε όταν προσπάθησε να εξερευνήσει μόνος του το Εθνικό Πάρκο Μούλου της Μαλαισίας. Ο άνδρας εξαφανίστηκε την 18η Οκτωβρίου και βρέθηκε δύο εβδομάδες μετά ζωντανός, αλλά καλυμμένος με βδέλλες σε μια περιοχή του τροπικού δάσους που εκτείνεται για 554 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Ο 26χρονος ήταν πράγματι τυχερός που εντοπίστηκε από τις αρχές, αν αναλογιστεί κανείς το μέγεθος του πάρκου, το οποίο διαθέτει υπόγεια σπήλαια, στα οποία θα μπορούσε να έχει παγιδευτεί. Ο Γκάσκελ ήταν ένας πραγματικός Αυστραλός.

Sponsored Post