ΚΟΙΝΩΝΙΑ
03/11/2016 17:22 EET | Updated 03/11/2016 19:13 EET

280 Έλληνες επισκέπτες έχουν εγκλωβιστεί στο Αϊβαλί

minemero via Getty Images
Coastline in Ayvalik, Balikesir,Turkey.

Για το Αϊβαλί απέπλευσε περίπου στις 10 το βράδυ το πλοίο «Λέσβος» της εταιρείας TURYOL προκειμένου να παραλάβει και να μεταφέρει στη Μυτιλήνη συνολικά 280 Έλληνες που από τις έξι το απόγευμα εγκλωβίστηκαν στην τουρκική πόλη.

Οι επισκέπτες δεν μπορούσαν να επιστρέψουν στη Μυτιλήνη αφού το πλοίο «Αϊσέ Γκιουλ» με το οποίο θα ταξίδευαν, ενημερώθηκαν πως κατασχέθηκε λόγω χρεών στο Τουρκικό Δημόσιο.

Και οι 280 είχαν μεταβεί έναντι εισιτηρίου μόλις έξι ευρώ σήμερα το πρωί στην τουρκική πόλη προκειμένου να ψωνίσουν από το παζάρι που διοργανώνεται εκεί κάθε Πέμπτη.

Οι Έλληνες επισκέπτες ζήτησαν να επιβιβασθούν στα άλλα πλοία τα οποία θα πραγματοποιούσαν την ίδια ώρα δρομολόγια αρνήθηκαν όμως να πληρώσουν εισιτήριο αφού όπως υποστήριξαν είχαν.

Το πλοίο «Αϊσέ Γκιουλ» που κατασχέθηκε ανήκει στην πλοιοκτήτρια εταιρεία της οικογένειας Ζαλέ που δραστηριοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στη γραμμή Μυτιλήνη – Αϊβαλί. Στο παρελθόν η οικονομική τους δραστηριότητα είχε απασχολήσει και την Ελληνική δικαιοσύνη λόγω μεγάλων χρεών και προς το Ελληνικό δημόσιο.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Sponsoed Post