ΔΙΕΘΝΕΣ
04/11/2016 16:18 EET | Updated 04/11/2016 16:18 EET

Αποκλεισμός του Χάρβαρντ από πανεπιστημιακό πρωτάθλημα μετά από σεξιστικά σχόλια παικτών

ASSOCIATED PRESS
Harvard Crimson's Matt Koran #59 is seen against the Columbia Lions during a college football game on Saturday, November 7, 2015 in Manhattan, NY. Harvard won 24-16. (AP Photo/Gregory Payan)

Το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή, ότι τερματίζει πρόωρα τη συμμετοχή του στο πανεπιστημιακό πρωτάθλημα αμερικανικού ποδοσφαίρου ανδρών προκειμένου να επιβάλει με αυτόν τον τρόπο κυρώσεις στους παίκτες για τα σεξιστικά σχόλια που έκαναν επί χρόνια σε βάρος των μελών της γυναικείας ομάδας.

Στον ιστότοπο του πανεπιστημίου αναφέρεται ότι οι δύο τελευταίοι αγώνες που επρόκειτο να δώσει η ομάδα ακυρώθηκαν.

Σύμφωνα με τη φοιτητική εφημερίδα The Harvard Crimson, τα μέλη της ανδρικής ομάδας επί πολλές σεζόν "αξιολογούσαν" κάθε χρόνο τις νέες παίκτριες της γυναικείας ομάδας με βασικό κριτήριο όχι τις επιδόσεις τους στο άθλημα αλλά την εμφάνισή τους. Η εφημερίδα κατάφερε μάλιστα να αποκτήσει το αντίγραφο μιας τέτοιας "αξιολόγησης", του 2012, όπου βαθμολογούνται οι παίκτριες ανάλογα με τα «φυσικά προσόντα» τους.

«Δείχνει πολύ δυνατή, αρρενωπή και ογκώδης. Της βάζω 3 με άριστα το 10», γράφει ο συντάκτης της αξιολόγησης που φυσικά δεν έχει καμία σχέση με τον αθλητισμό. «Μοιάζει αγαθή και μάλλον άπειρη σεξουαλικά. Αποφάσισα λοιπόν ότι η ιεραποστολή στάση είναι η αγαπημένη της», συνεχίζει ο συντάκτης για μια άλλη αθλήτρια, μην παραλείποντας να αναφέρει και άλλες ερωτικές στάσεις που θα ταίριαζαν σε άλλες παίκτριες.

Η πρόεδρος του πανεπιστημίου Ντριού Τζ. Φάουστ ανέφερε ότι η απόφαση σχετίζεται με τη συμπεριφορά των παικτών αλλά επίσης και με το γεγονός ότι δεν παραδέχτηκαν από την αρχή τα γεγονότα. «Θλίβομαι πολύ που μαθαίνω ότι η απεχθής συμπεριφορά της ομάδας του 2012 δεν περιορίστηκε σε μια χρονιά ή σε μερικά μεμονωμένα πρόσωπα», σχολίασε, τονίζοντας ότι τα σεξιστικά σχόλια συνεχίζονταν μέχρι και φέτος.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)