ΔΙΕΘΝΕΣ
07/11/2016 18:20 EET | Updated 07/11/2016 18:25 EET

Ομπάμα: Κάντε για τη Χίλαρι αυτό που κάνατε για εμένα

US President Barack Obama speaks at a rally for Democratic presidential nominee Hillary Clinton in Ann Arbor, Michigan, on November 7, 2016. / AFP / NICHOLAS KAMM        (Photo credit should read NICHOLAS KAMM/AFP/Getty Images)
NICHOLAS KAMM via Getty Images
US President Barack Obama speaks at a rally for Democratic presidential nominee Hillary Clinton in Ann Arbor, Michigan, on November 7, 2016. / AFP / NICHOLAS KAMM (Photo credit should read NICHOLAS KAMM/AFP/Getty Images)

«Κάντε για την Χίλαρι αυτό που κάνατε για εμένα» προέτρεψε τους Αμερικανούς πολίτες ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, σε μια ομιλία που εκφώνησε σε μια προεκλογική συγκέντρωση υπέρ της υποψήφιας του Δημοκρατικού Κόμματος, μία ημέρα πριν από την εκλογική αναμέτρηση της 8ης Νοεμβρίου για την εκλογή του ή της διαδόχου του.

«Έχετε την ευκαιρία να εκλέξετε την πρώτη γυναίκα πρόεδρο!» πρόσθεσε ο απερχόμενος πρόεδρος ενώπιον των υποστηρικτών της υποψήφιας των Δημοκρατικών για τον προεδρικό θώκο.

Το πλήθος φώναζε το σύνθημα «Ναι, μπορούμε!» (Yes, we can!), το οποίο παραπέμπει στην προεκλογική εκστρατεία του Μπαράκ Ομπάμα το 2008.

«Γνωρίζω την Χίλαρι. Έχει αφιερώσει την ζωή της στο να κάνει αυτήν την χώρα καλύτερη» τόνισε ο Ομπάμα και κάλεσε τους Αμερικανούς να σπεύσουν να ψηφίσουν την πρώην Πρώτη Κυρία.

«Αύριο θα πρέπει να επιλέξετε μεταξύ μιας πολιτικής του διχασμού και της κακίας και (…) μιας πολιτικής που λέει "όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί"» πρόσθεσε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους επαναλαμβάνοντας το σύνθημα της εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον (στα αγγλικά "stronger together").

«Και δεν πρέπει απλώς να ψηφίσετε εναντίον κάποιου. Έχετε μια υποψήφια που ανέρχεται στο ύψος των περιστάσεων και (αξίζει) την ψήφο σας. Μια υποψήφια που είναι έξυπνη. Μια υποψήφια που είναι σταθερή. Μια υποψήφια που έχει δοκιμαστεί» πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Στο μεταξύ, ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η νίκη του θα σηματοδοτήσει το τέλος του «διεφθαρμένου καθεστώτος της Ουάσιγκτον», κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής συγκέντρωσης στην Σαρασότα της Φλόριντας.

«Το συμβόλαιό μου με τον Αμερικανό ψηφοφόρο ξεκινά με ένα σχέδιο να βάλουμε ένα τέλος στην διαφθορά της κυβέρνησης ώστε να απαλλάξουμε την χώρα μας – και να την απαλλάξουμε σύντομα – από τις ομάδες ειδικών συμφερόντων που εγώ γνωρίζω τόσο καλά» υπογράμμισε ο μεγιστάνας, υποστηρίζοντας ότι η αντίπαλός του Χίλαρι Κλίντον «προστατεύεται από ένα απόλυτα μεροληπτικό σύστημα».

«Θέλω όλο το κατεστημένο στην Ουάσιγκτον να ακούσει τις λέξεις που θα πούμε όλοι μαζί, όταν κερδίσουμε αύριο: θα καθαρίσουμε τον βούρκο» επισήμανε ενώπιον των υποστηρικτών του.

«Δεν κατανοώ γιατί δεν υπάρχει κανένας στις συγκεντρώσεις της» διερωτήθηκε ο δισεκατομμυριούχος αναφερόμενος στην αντίπαλό του των Δημοκρατικών την οποία αποκάλεσε «παλιάνθρωπο».

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, AP)

Sponsored Post