ΔΙΕΘΝΕΣ
08/11/2016 10:47 EET | Updated 08/11/2016 10:50 EET

H Ιβάνκα Τραμπ παίρνει αποστάσεις από την καμπάνια του πατέρα της για να προστατεύσει την εταιρεία της

Mike Segar / Reuters
Republican presidential nominee Donald Trump directs his daughter Ivanka to the microphone during a campaign rally in Greenville, North Carolina, U.S., September 6, 2016. REUTERS/Mike Segar

Οι Αμερικανοί καλούνται να αποφασίσουν ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, αλλά η επιλογή τους επηρεάζει πολλά περισσότερα από απλώς την ψήφο τους.

Και αυτό γιατί η κόρη του Ντόναλντ Τραμπ, Ιβάνκα, είναι μια επιχειρηματίας που έχει τη δική της σειρά ρούχων, την οποία έχει αποφασίσει να πουλάει στα καταστήματα της η γνωστή αλυσίδα Nordstrom. Είναι αυτό μία πολιτική απόφαση ή όχι;

Σύμφωνα με τη γυναίκα που αποφάσισε να γράψει ένα ανοιχτό γράμμα προς την αλυσίδα, ζητώντας της να αναθεωρήσει: «Μερικές μάρκες είναι τόσο τοξικές που θα κάνουν κακό στην επιχείρησή σας με το να αποξενώσουν τους πελάτες σας και αυτή (σ.σ. της Ιβάνκα Τραμπ) είναι σίγουρα μια από αυτές».

Έτσι άρχισε ένα κίνημα μποϊκοτάζ των ρούχων της Τραμπ με το hashtag #grabyourwallets -μια αναφορά στην αηδιαστική ατάκα του Τραμπ «grab them by the pussy».

Ωστόσο, το Nordstrom απάντησε στη γυναίκα λέγοντας ότι δεν παίρνει καμία πολιτική θέση, επειδή έχει τη σειρά της Τραμπ στα μαγαζιά της. «Οι πελάτες μας μπορούν να επιλέξουν τι θα αγοράσουν βασισμένοι στις προσωπικές τους απόψεις,» έγραψε στο Twitter.

Υπάρχουν ήδη κάποια στοιχεία ότι το κίνημα μποϊκοτάζ έχει αρχίσει να επηρεάζει αρνητικά την εταιρεία της Τραμπ. Αν και οι διαδικτυακές αναζητήσεις για τα προϊόντα της είχαν σημειώσει αύξηση ανάμεσα στον Ιούλιο και τον Οκτώβριο, μετά την εμφάνιση του #grabyourwallets υπάρχει αισθητή πτώση.

Πώς αντέδρασε η ίδια η Ιβάνκα; Αρχικά προσπάθησε να μειώσει τη σημασία του κινήματος ενάντια στα ρούχα της, λέγοντας ότι πολλές γυναίκες στην Αμερική την υποστηρίζουν.

Ωστόσο, νέες πληροφορίες την θέλουν να προσπαθεί να αποστασιοποιηθεί από την καμπάνια του πατέρα της.

Σύμφωνα με τις New York Times, η Τραμπ ζήτησε από τους υπεύθυνους της καμπάνιας του πατέρα της να μην προωθήσουν μία τηλεοπτική διαφήμιση στην οποία ζητάει από τον κόσμο να τον ψηφίσουν. Στόχος της είναι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, να μην ζημιωθούν περαιτέρω οι δικές της επιχειρήσεις.