ΔΙΕΘΝΕΣ
08/11/2016 14:16 EET | Updated 08/11/2016 14:16 EET

Μέρκελ: Οι ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις γερμανικές εκλογές

TOBIAS SCHWARZ via Getty Images
German Chancellor Angela Merkel (L) visits offices of the immigration authorities in Berlin on November 7, 2016. / AFP / POOL / TOBIAS SCHWARZ (Photo credit should read TOBIAS SCHWARZ/AFP/Getty Images)

Η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε πως η Ρωσία θα μπορούσε να προσπαθήσει να επηρεάσει τις γερμανικές εκλογές του επόμενου έτους μέσω κυβερνοεπιθέσεις ή εκστρατειών παραπληροφόρησης, στον απόηχο των κατηγοριών της Ουάσινγκτον προς το Κρεμλίνο για παρόμοιες απόπειρες στις αμερικανικές εκλογές, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Guardian.

«Ακόμα και τώρα έχουμε να κάνουμε με πληροφορίες από τη Ρωσία ή με διαδικτυακές επιθέσεις ρωσικής προέλευσης, ή με ψευδείς ειδήσεις» δήλωσε η καγκελάριος σε συνέντευξη Τύπου με την πρωθυπουργό της Νορβηγίας, Έρνα Σόλμπεργκ, την Τρίτη. Η αντιμετώπιση αυτού είναι ήδη «καθημερινό φαινόμενο», δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο. «Οπότε ίσως αυτό να έπαιζε ρόλο και στην προκεκλογική εκστρατεία».

Οι Γερμανοί θα ψηφίσουν στις ομοσπονδιακές εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2017. Η Άνγκελα Μέρκελ δεν έχει ανακοινώσει ακόμα την υποψηφιότητά της, αλλά αναμένεται να επιδιώξει ξανά την καγκελαρία.

Sponsored Box