ΕΙΔΗΣΕΙΣ
08/11/2016 15:33 EET | Updated 08/11/2016 15:33 EET

Μητσοτάκης: Δεν υπάρχει πολίτης που δεν εξαπάτησε ο Τσίπρας. Κακό και επικίνδυνο το «έργο» που σκηνοθετεί

Sooc

Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ομιλία του σε εκδήλωση στα Χανιά, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, πως «δεν υπάρχει πολίτης που δεν εξαπάτησε, δεν υπάρχει ψέμα που να μην είπε».

Παράλληλα, δήλωσε πως «είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε τη ρότα της Ελλάδας. Δεν υπόσχομαι τίποτα που δεν είμαι βέβαιος ότι μπορώ να εκπληρώσω … Άλλωστε, το ψέμα και τις κενές υποσχέσεις τις βιώσαμε τα τελευταία δύο χρόνια και είδαμε τα αποτελέσματα».

 

Αναφερόμενος στην σημερινή κατάσταση, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι: «Τα όσα ζούμε σήμερα έχουν τη σφραγίδα της Κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου» και προειδοποίησε: «Αν συνεχίσουν με αυτούς τους ρυθμούς και με αυτά τα μυαλά, τα χειρότερα θα είναι μπροστά μας.Εμείς θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να το αποτρέψουμε. Και θα βάλουμε πλάτη στη διεθνή σκηνή για τη διασφάλιση των καλύτερων συμφωνιών για τη χώρα μας».

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης: «Βεβαίως και η χώρα πρέπει να ενταχθεί, το συντομότερο δυνατόν, στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης για να ξεκινήσει και η ουσιαστική συζήτηση για την απομείωση του χρέους. Μια αξιόπιστη μεταρρυθμιστική Κυβέρνηση θα είχε ήδη πετύχει αυτούς τους στόχους».

 

Συνοψίζοντας τις βασικές πολιτικές της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης είπε τα εξής:

 

«1. Μειώνουμε φόρους και εισφορές απελευθερώνοντας πόρους προς όφελος της πραγματικής οικονομίας.

2. Δημιουργούμε ένα σταθερό φορολογικό περιβάλλον για επενδύσεις.

3. Μειώνουμε τη γραφειοκρατία, απλουστεύουμε διαδικασίες, περιορίζουμε και βελτιώνουμε το Κράτος.

4. Και ταυτόχρονα εξασφαλίζουμε ένα Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, στοχευμένα σε κάθε συμπολίτη μας που έχει ανάγκη».

 

Συνεχίζοντας την επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως «δύσκολα σε όλο το διάβα της ιστορίας μας, θα βρει κανείς μια παρέα ανθρώπων που κορόιδεψε την ελληνική κοινωνία με τόσο ξεδιάντροπο τρόπο. Που επέδειξε τέτοια δίψα για την εξουσία σε συνδυασμό με μνημειώδη διαχειριστική ανικανότητα». Αναφερόμενος στον ανασχηματισμό, είπε πως «ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να μας πείσει ότι με τον ανασχηματισμό θέλει να κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Ανακυκλώνοντας τα ίδια φθαρμένα υλικά. Δημιουργώντας άχρηστα υπουργεία για να βολέψει τους κολλητούς του. Δέσμιος των εσωκομματικών ισορροπιών και όμηρος του κυβερνητικού του εταίρου».

 

«Πιστεύει κανείς πραγματικά ότι η διευθύντρια του κ. Κατρούγκαλου θα λύσει τα προβλήματα στην αγορά εργασίας και θα διορθώσει τις περικοπές συντάξεων που η ίδια δρομολόγησε μαζί με τον πρώην προϊστάμενό της; Ή μήπως ένας μαρξιστής οικονομολόγος που μέχρι πριν από λίγο υποστήριζε την ανάγκη για παράλληλο νόμισμα θα είναι κατάλληλος να προσελκύσει επενδύσεις; Σημασία δεν έχουν οι αλλαγές ρόλων μεταξύ των πολυπληθών κομπάρσων. Σημασία έχει το έργο που παίζει ο κυβερνητικός θίασος. Σημασία έχει ο σκηνοθέτης. Το έργο που σκηνοθετεί ο κ. Τσίπρας είναι αποδεδειγμένα κακό, αποτυχημένο, επικίνδυνο. Και για αυτό, η αυλαία πρέπει να πέσει το γρηγορότερο».

 

Σχολιάζοντας την ομιλία του κ. Μητσοτάκη, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου ανέφεραν πως «τις ad hominem καταγγελίες του κ. Μητσοτάκη του τις επιστρέφουμε. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων. Η κυβέρνηση αυτή θα κριθεί από τον ελληνικό λαό και όχι από το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα της διαπλοκής».

Sponsored Box