ΔΙΕΘΝΕΣ
10/11/2016 08:58 EET | Updated 10/11/2016 12:03 EET

Η Ρωσία επιβεβαιώνει ότι είχε επικοινωνία με τους συνεργάτες του Τραμπ

ASSOCIATED PRESS
A child walks past a graffiti depicting Russian President Vladimir Putin, left, and Republican presidential candidate Donald Trump, on the walls of a bar in the old town in Vilnius, Lithuania, Saturday, May 14, 2016. (AP Photo/Mindaugas Kulbis)

Η Ρωσία ήταν πράγματι σε επικοινωνία με τους συνεργάτες του Τραμπ, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του Ρώσου αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Sergei Ryabkov.

«Υπήρξαν επαφές. Συνεχίζουμε αυτές τις διαδικασίες, εννοείται», δήλωσε στο Interfax News ο Ryabkok.

Όταν ρωτήθηκαν αν οι επαφές αυτές θα ενταθούν τώρα, μετά τη νίκη του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές, ο Ρώσος υφυπουργός απάντησε: "Αυτές οι επαφές εργασίας και οι ακόλουθες ενέργειες για το ένα ή το άλλο ζήτημα θα εξαρτηθούν από την κατάσταση και τα ερωτήματα που θα αντιμετωπίσουμε. Όμως φυσικά θα συνεχίσουμε αυτή τη δουλειά μετά τις εκλογές

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις έρχονται σε αντίθεση με τις διαβεβαιώσεις των Ρεπουμπλικανών, ότι ο Τραμπ δεν είχε καμία επικοινωνία ή βοήθεια από τη Ρωσία. Τις δηλώσεις του Ryabkov επιβεβαίωσε και το Bloomberg μιλώντας με εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου.

Υπενθυμίζουμε ότι το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ κατηγορούσε την εκστρατεία του Τραμπ ότι βρίσκεται πίσω από τις διαρροές των e-mails της Κλίντον σε συνεργασία με την Ρωσία.

Ο Τραμπ είχε δηλώσει ότι μπορεί να συναντηθεί με τον Πούτιν πριν από την ορκωμοσία του όμως ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου είπε ότι επί του παρόντος δεν έχει προγραμματιστεί μια τέτοια συνάντηση.

Οι βουλευτές της Δούμας, του ρωσικού κοινοβουλίου, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα την Τετάρτη, όταν ανακοινώθηκε η νίκη του Τραμπ και ο Πούτιν δήλωσε στους ξένους πρεσβευτές στη Μόσχα ότι είναι έτοιμος για την εξομάλυνση των σχέσεων της Ρωσίας με τις ΗΠΑ.

Ο Ριάμπκοφ ωστόσο εμφανίστηκε πιο επιφυλακτικός στη συνέντευξή του, λέγοντας ότι το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας δεν αισθάνθηκε κάποια ευφορία για τη νίκη του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου, μολονότι επιθυμεί την εξομάλυνση των σχέσεων. Υπενθύμισε ότι οι σύμμαχοι του Τραμπ έχουν κάνει σκληρές δηλώσεις για τη Ρωσία τους τελευταίους μήνες και κατά συνέπεια το υπουργείο δεν τρέφει πολλές ελπίδες. "Δεν περιμένουμε τίποτα το ιδιαίτερο από τη νέα αμερικανική κυβέρνηση", τόνισε.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post