ΔΙΕΘΝΕΣ
22/11/2016 12:53 EET | Updated 22/11/2016 15:41 EET

Είναι αυτή η νεαρή άστεγη που εντοπίστηκε στην Ρώμη η μικρή Μαντλίν Μακάν;

Upd- Ο ιταλικός Τύπος αναφέρεται σήμερα στην υπόθεση μιας νεαρής άστεγης η οποία ζει στην Ρώμη και, σύμφωνα με κάποιους από τους πολίτες, αλλά και αστυνομικούς που την έχουν συναντήσει, θα μπορούσε να είναι η Μαντλίν Μακάν, το κοριτσάκι με βρετανική υπηκοότητα που εξαφανίσθηκε το 2007, σε ηλικία 4 ετών, στην Πορτογαλία.

Προς το παρόν, η εικασία αυτή βασίζεται μόνο στην ομοιότητα της κοπέλας, που ζει στους δρόμους της Ρώμης, με τις φωτογραφίες του μικρού κοριτσιού, καθώς και στο ότι η νεαρή άστεγη απαντά στα αγγλικά, σε όποιον της απευθύνεται.

Επίσης, ώρες μετά από τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών της, η Daily Mail φιλοξενούσε αποκλειστικές δηλώσεις ενός Σουηδού που ισχυρίζεται πρόκειται για την κόρη του, η οποία αγνοείτο από τον Μάιο.

Η εφημερίδα Corriere della Sera ανέφερε νωρίτερα σε δημοσίευμα της ότι «το χρώμα των ματιών της, το σχήμα της μύτης της και το ότι μιλά αγγλικά μπορούν και να μας κάνουν να σκεφθούμε πως ίσως να πρόκειται για το εξαφανισμένο κοριτσάκι. Αλλά επιβάλλεται να είναι κανείς επιφυλακτικός, διότι η νεαρή αυτή κοπέλα δεν έδωσε καμία ουσιαστική πληροφορία βάσει της οποίας να μπορεί κάποιος να την συνδέσει πράγματι με την Μαντλίν».

Η ίδια εφημερίδα προσθέτει ότι σήμερα η Μαντλίν, αν- όπως όλοι ελπίζουν- είναι ακόμη ζωντανή, θα είναι 13 ετών. Η άστεγη που βρίσκεται στο κέντρο της Ρώμης και δηλώνει πως ονομάζεται Μαρία, δείχνει όμως να είναι κάπως μεγαλύτερη. Η αστυνομία προσπαθεί να λύσει το μυστήριο, αλλά μέχρι στιγμής η νεαρή άστεγη δεν θέλει να αναφερθεί στο παρελθόν της ούτε δέχθηκε να κοιμηθεί σε χώρους φιλοξενίας των «κλοσάρ» της Αιώνιας Πόλης.

Η φωτογραφία της ανέβηκε στο site Missing Persons Of America και σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται, η αστυνομία είπε ότι η νεαρή έχει σημάδι στην κόρη του ματιού της (και η μικρή Μαντλίν είχε) ωστόσο από την φωτογραφία δεν φαίνεται σημάδι. Μένει να αποδειχτεί, μετά την έρευνα, ποια είναι η κοπέλα που απασχόλησε τον διεθνή Τύπο.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post